Computerul de mărimea unui card de credit va fi lansat în februarie

09 Februarie 2012 / Ora: 10:19
Tag-uri: card de credit, Computer
Iti place acest articol?  
 

Reducerea dimensiunilor unui computer până la nivelul unui card de credit reprezintă ambiția Fundației Raspberry Pi, care anunță lansarea oficială a unui astfel de device în cursul lunii februarie.

Dispozitivul face parte din categoria computerelor încadrate la un nivel de performanță medie-slabă, dar prețul acestuia va fi suficient de scăzut pentru a atrage interesul publicului.

Raspberry Pi va fi disponibil în două variante - A și B - ambele dotate cu procesor Broadcom BCM2835 ARM11 de 700 Mhz, ieșiri video HDMI, jack audio, alimentare prin micro-USB și slot pentru memory card SD.

Diferențele dintre cele două modele sunt reprezentate de o serie de caracteristici tehnice și evident, de preț: ediția A nu asigură conexiune Ethernet, dispune de 128 MB de RAM și va costa 25 de dolari, în timp ce ediția B dispune de intrare Ethernet 10/100, 256 MB de RAM și va costa 35 de dolari.

Chiar dacă nu se propune drept un dispozitiv avansat în sectorul tehnologic de profil, Raspberry Pi este un proiect destul de interesant, care-și găsește ușor loc în camera de zi, conectat la un televizor prin intermediul slot-ului HDMI, cu posibilitatea de atașare a unei tastaturi USB, sau chiar a unui hard disk extern.

Primele modele vor fi gata de comercializare până în data de 20 februarie, cu punct de plecare din Marea Britanie, motiv pentru care este de așteptat un cost suplimentar legat de expediție.
STIRI SIMILARE >>

Un meteorit de 18 kilograme, descoperit in Antarctica
Eclipsa totală de Soare, în imagini FOTO
Primul hard-disk de 8 TB
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Noul iPhone X, fabricat cu elevi forțați să muncească 11 ore pe zi
Primul robot din lume care a primit cetățenie
Primul smartphone fabricat la Râmnicu Vâlcea va fi lansat în luna noiembrie
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-29 10:21:47','9899','3.235.172.213')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata