Standard&Poor`s reconfirmă ratingul României la BB+ cu perspectivă stabilă

26 Mai 2012 / Ora: 08:56
Tag-uri: BB+, rating, România, Standard&Poor`s
Iti place acest articol?  
 

Agenţia de rating Standard&Poor's a reconfirmat, vineri, rating-ul BB+ al României pentru obligaţiunile pe termen lung emise în monedă străină şi locală precum şi rating-ul B pentru obligaţiunile pe termen scurt emise în monedă străină şi locală, cu perspectivă stabilă.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Finanţelor Publice, evaluarea privind Transferul şi Convertibilitatea (T&C) este BBB+.
'Reconfirmarea rating-ului României reflectă o redresare a economiei prin implementarea măsurilor agreate cu finanţatorii externi în cadrul Acordului Stand-By de tip preventiv, precum şi determinarea Guvernului român de a consolida stabilitatea fiscală', se precizează în comunicatul citat.

Ratingul 'BB plus' este primul din categoria investiţiilor speculative (junk). Standard&Poor's a scos România din categoria investment grade în 2008.

Din partea agenţiei de evaluare financiară Fitch, România beneficiază de calificativul "BBB-" pentru credite pe termen lung în valută şi 'BBB' pentru cele în lei. Ratingul pentru credite pe termen scurt atribuit de Fitch este "F3".

Moody's este singura mare agenţie de rating care menţine România în categoria ţărilor cu rating recomandat pentru investiţii. În prezent, România are calificativ "Baa3", cu perspectivă stabilă.

STIRI SIMILARE >>

Guvernul acordă un ajutor de 40 mil. euro pentru Oltchim, dacă Dan Diaconescu nu plăteşte acţiunile
Datoria publică a Spaniei ajunge la un nivel record
Noi măsuri de austeritate anunţate de Grecia
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Critici pentru Guvern de la oficialii Băncii Centrale Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-08-24 01:46:29','12481','34.236.38.146')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata