Rușii de la Mechel își vând activele din România

26 Septembrie 2012 / Ora: 18:50
Tag-uri: Mechel, România
Iti place acest articol?  
 

Compania rusă Mechel vrea să se retragă din România şi speră să obţină 150 milioane de dolari din vânzarea combinatelor Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte, Ductil Steel şi Laminorul Brăila.

Astfel, Mechel Târgovişte a fost cumpărat pentru 4 milioane de dolari şi este vândut pentru 46 milioane de dolari, Mechel Câmpia Turzii a fost achiziţionat pentru 3 milioane de dolari şi scos la vânzare pentru 33 milioane de dolari. Pentru Ductil Steel Mechel a plătit 198 milioane de dolari şi este vândut cu doar 39 milioane de dolari, în timp ce Laminorul Brăila a fost achiziţionat cu12 milioane de dolari şi este vândut cu 32 milioane de dolari. Şi alte active externe ale Mechel au fost scoase la vânzare, în total compania rusă sperând să obţină 859 milioane de dolari, deşi a plătit 2,04 miliarde de dolari pentru achiziţionarea lor. Compania rusă Mechel a anunţat miercuri că ar putea vinde până la 25% din divizia sa minieră unui partener strategic, în urma recomandării Comitetului de conducere. La întâlnirea din 21 septembrie a Comitetului de conducere a Mechel s-au discutat măsurile de restructurare a activelor grupului, pentru îmbunătăţirea performanţei financiare şi majorarea dividendelor pentru acţionari. 'Pentru a grăbi implementarea proiectului prioritar al diviziei miniere - dezvoltarea depozitului de cărbune Elga - Comitetul de conducere recomandă evaluarea posibilităţii vânzării unei participaţii minoritare în Mechel Mining unui partener strategic (dar participaţia nu va depăşi 25%)', se arată în declaraţia companiei ruse. De asemenea Comitetul de conducere a aprobat vânzarea unor active ale diviziei de oţel din Europa de Est şi o serie de active care nu sunt de bază din Rusia şi de peste hotare. Mechel, una dintre cele mai mari companii din Rusia, asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, energie electrica şi termică. În România, grupul rus Mechel deţine combinatele Mechel Câmpia Turzii, Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte. La Mechel Câmpia Turzii vor fi disponibilizaţi circa 800 de angajaţi, iar combinatul va rămâne cu doar 238 de angajaţi, pentru conservarea utilajelor.

'Pentru a grăbi implementarea proiectului prioritar al diviziei miniere - dezvoltarea depozitului de cărbune Elga - Comitetul de conducere recomandă evaluarea posibilităţii vânzării unei participaţii minoritare în Mechel Mining unui partener strategic (dar participaţia nu va depăşi 25%)', se arată în declaraţia companiei ruse.

De asemenea Comitetul de conducere a aprobat vânzarea unor active ale diviziei de oţel din Europa de Est şi o serie de active care nu sunt de bază din Rusia şi de peste hotare.

Mechel, una dintre cele mai mari companii din Rusia, asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, energie electrica şi termică.

STIRI SIMILARE >>

Banca Mondială a deblocat un ultim împrumut acordat României în 2009
Reabilitarea drumurilor se amână din nou
Familiile cu venituri de peste 850 de lei nu vor mai beneficia de subvenţii la încălzire
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Leul se prăbuşeşte: nou curs valutar record pentru euro
Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 11:40:04','15220','3.235.62.151')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata