Primul-ministru Victor Ponta: Preţul energiei electrice rămâne cel convenit cu FMI

31 Mai 2012 / Ora: 08:24
Tag-uri: energia electrică, FMI, preţ, Victor Ponta
Iti place acest articol?  
 

Primul-ministru Victor Ponta a declarat miercuri că preţul energiei electrice nu se va schimba cu nimic faţă de cel convenit în scrisoarea de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) înainte ca USL să vină la guvernare.

"Am auzit declaraţia şefului Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei şi m-a deranjat foarte tare. Nu cred că în felul acesta poţi să le răspunzi oamenilor, că mai stingi un bec. În mod sigur, orice creştere a energiei se reflectă mai puţin la cei care au venituri mari şi mai mult la cei cu venituri mici. Dar nu s-a schimbat nimic faţă de ceea ce era deja convenit cu FMI înainte ca noi să venim la guvernare şi în cursul acestui an nu vor mai fi modificări. Mă refer că nu se schimbă nimic în rău, nu facem noi nimic mai mult decât s-a convenit deja cu FMI", a afirmat premierul, prezent la inaugurarea sediului de campanie al USL Bucureşti.

El a anunţat, pe de altă parte, că dialogul va continua cu cele patru companii reprezentative pe tema scumpirii carburanţilor, adăugând că până în prezent acest dialog a funcţionat.

"Am iniţiat un dialog şi-l vom duce mai departe cu cele patru companii. Sigur că putem să luăm şi nişte măsuri fiscale, dar există şi din partea lor posibilitatea de a limita orice fel de creştere, după cum săptămâna trecută a fost şi o uşoară scădere. Este această fluctuaţie care a fost influenţată şi de rata de schimb, dar din fericire nu au mai fost evoluţii negative în ceea ce priveşte cursul euro-leu şi în mod sigur o să verificăm să nu apară şi alte fluctuaţii în ceea ce priveşte preţul carburanţilor. Intervenţiile statului sunt destul de limitate, dar, din punctul nostru de vedere, trebuie păstrat un dialog cu cele patru companii, pentru că, dacă stai cu mâinile încrucişate, nu faci nimic", a argumentat primul-ministru.

Vicepreşedintele ANRE, Petru Lificiu, a declarat miercuri, la un forum, că Autoritatea analizează costurile şi veniturile în urma majorării cu 5% a preţului energiei electrice de la sfârşitul lunii iunie iar la nivelul instituţiei de reglementare acest lucru nu este încă stabilit. 'O creştere cu 5% a preţului energiei la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Adică înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu', a afirmat Lificiu.(C.V.)

STIRI SIMILARE >>

Victor Ponta vrea ca în prima şedinţă a noului guvern să fie aprobată scrisoarea de intenţie către FMI
Hidroelectrica activează clauza de forţă majoră, începând de marţi
Transelectrica a semnat un contract de peste 22 milioane lei pentru retehnologizarea staţiei Barboşi
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Leul se prăbuşeşte: nou curs valutar record pentru euro
Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-06-02 04:09:10','12589','18.232.38.214')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata