O fabrică de pantofi din România se mută în Africa

10 Octombrie 2012 / Ora: 13:52
Tag-uri: fabrică de încălţăminte, investiţii, Ovidiu Tender, Primo Tempo, relocare, România, Senegal
Iti place acest articol?  
 

Noul guvern din Senegal este decis să atragă interesul oamenilor de afaceri români, iar la prima vizită în Bucureşti oficialii senegalezi au convins un fabricant de pantofi român să-şi relocheze producţia.

"Nu mai facem mari afaceri aici, cu băncile nu te mai descurci, iar concurenţa din China este foarte puternică. Am lucrat şi la export, pentru firme importante şi intermediarii nu au mai plătit (...) În nordul ţării industria şi-a revenit destul de bine, pentru că sunt aproape de graniţă, nu au probleme cu transportul, şi au relaţii vechi (...) În Senegal măcar ştiu că voi găsi oameni dornici să înveţe. Aici pe toate căile sunt numai pierderi şi probleme", a declarat Marieta Gheorghiu, acţionar al producătorului de încălţăminte Primo Tempo, din Bucureşti, care anul trecut a avut vânzări de circa 1 milion de euro.

Ea a adăugat că în sudul ţării au rămas foarte puţini producători de pantofi, iar cele mai importante firme, aparţinând unor investitori italieni, lucrează în prezent pentru Zara.

Gheorghiu a arătat că în Senegal va constitui o societate mixtă cu un investitor local, iar transportul utilajelor, terenul şi utilităţile vor fi asigurate de către guvernul statului african.

Delegaţia din Senegal, condusă de Diene Farba Sarr, preşedintele agenţiei de investiţii străine, a avut întâlniri cu parlamentarii români, cu oficiali ai ministerului Economiei şi Comerţului şi reprezentanţi ai Eximbank.

Diene Farba Sarr, consilier personal al noului preşedinte, Macky Sall, spune că executivul instalat în vară vrea o abordare mult mai largă a investiţiilor străine faţă de precedentul guvern, care s-a concentrat exclusiv pe investiţile în infrastructură. Autorităţile senegaleze au înfiinţat un parc industrial de 13.000 de hectare, situat între Bargny şi capitala Dakar, unde se construieşte şi un nou aeroport.

STIRI SIMILARE >>

România va contribui cu 52 milioane euro la majorarea capitalului BEI
România, a patra mare creştere economică din UE în trimestrul al doilea
România plăteşte astăzi prima tranşă din creditul luat de la FMI
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Leul se prăbuşeşte: nou curs valutar record pentru euro
Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 11:22:53','15555','3.235.62.151')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata