Nou record pentru Apple: Valoarea de piaţă a companiei a urcat la peste 620 miliarde dolari

21 August 2012 / Ora: 12:31
Tag-uri: Apple, valoare pe piață
Iti place acest articol?  
 

Apple a stabilit un nou record pentru valoarea de piaţă a unei companii americane, urcând la 623,5 miliarde de dolari, uşor peste maximul atins de Microsoft în 1999, în "epoca de aur" a companiilor IT.

Acţiunile Apple au crescut luni la New York cu 2,6%, închizând la 665,15 dolari, preţ care presupune o valoare de piaţă de 623,5 miliarde de dolari , datorită optimismului investitorilor privind succesul viitoarei versiuni iPhone, care va fi lansată în septembrie, transmite Bloomberg.

Recordul anterior pentru capitalizarea unei companii americane a fost stabilit de Microsoft pe 27 decembrie 1999, când producătorul Windows valora 616,3 miliarde de dolari la închidere, potrivit datelor S&P Dow Jones Indices.

Apple va lansa pe 12 septembrie următorul model iPhone, cu un design complet nou, au declarat recent surse apropiate companiei. Analiştii FBR Capital Markets anticipează că Apple va vinde 250 milioane de unităţi până la apariţia variantei ulterioare.

Telefoanele iPhone generează aproximativ 70% din profitul Apple, potrivit analistului Tony Sacconaghi de la Sanford C. Bernstein. Acţiunile companiei au crescut în medie cu 11% în perioadele de două luni care au precedat lansările de noi modele iPhone în ultimii cinci ani, a adăugat el.

Noul iPhone va avea un ecran mai mare şi va fi mai subţire, precum şi compatibilitate cu reţelele de telecomunicaţii LTE, cu viteze mai mari de transfer al datelor, potrivit analistului Gene Munster de la Piper Jaffray.

Pe lângă noul iPhone, Apple va prezenta în acest an un iPad de dimensiuni mai mici, cu un preţ pe măsură, au afirmat în iulie surse apropiate situaţiei.

Capitalizarea Apple a crescut de peste şapte ori de la lansarea primului iPhone, în ianuarie 2007, şi este de mai mult de un an cea mai valoroasă companie din lume. Acţiunile Apple au urcat în acest an cu 64%.

Cea mai ridicată capitalizare de piaţă la nivel mondial a fost atinsă în 2007 de grupul chinez PetroChina, care a depăşit pe bursa de la Shanghai pragul de 1.000 miliarde de dolari.

 

STIRI SIMILARE >>

Rapoartele com­pa­niilor de stat arată cheltuieli sa­la­riale şi număr de angajaţi în
Franța creşte taxele pentru bogaţi şi companii
Guvernul a majorat salariul minim la 700 de lei
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Leul se prăbuşeşte: nou curs valutar record pentru euro
Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-05 08:55:37','14476','3.236.126.69')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata