Miliardarul Usmanov a devenit cel mai bogat om din Rusia

19 Aprilie 2012 / Ora: 19:22
Tag-uri: Alisher Usmanov, Rusia
Iti place acest articol?  
 

Magnatul Alisher Usmanov, cu afaceri în sectorul minier, a devenit cel mai bogat om din Rusia în acest an, cu o avere de 18,1 miliarde de dolari, după ce în ediţia anterioară a topului realizat de Forbes Rusia s-a situat pe locul cinci, cu 17,7 miliarde de dolari.

Usmanov, proprietarul grupului Metalloinvest, şi un acţionar important al clubului britanic de fotbal Arsenal, l-a depăşit pe Vladimir Lisin, care a deţinut prima poziţie în 2010 şi 2011. Averea lui Lisin, aflat acum pe locul doi, a scăzut de la 24 de miliarde de dolari anul trecut la 15,9 miliarde de dolari.

Alexei Mordaşov, principalul acţionar şi drector general al Severstal, se află pe trei în lista Forbes, cu 15,3 miliarde de dolari.

Mikhail Prokhorov, fost candidat în alegerile prezidenţialer din martie şi proprietarul grupului Onexim, a coborât de pe locul trei pe şapte, după ce averea lui s-a contractat de la 18 miliarde de dolari la 12,4 miliarde de dolari.

Pe patru se află Vladimir Potanin, care deţine compania de investiţii Interros, cu o avere de 14,5 miliarde de dolari, urmat de Vagit Alekperov, acţionar important şi director general la LUKoil, cu 13,5 miliarde de dolari şi Mikhail Fridman, proprietarul Alfa Group, cu 13,4 miliarde de dolari.

Ultimele trei locuri din top zece sunt ocupate de Viktor Vekselberg, cu 12,4 miliarde de dolari, Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, cu 12,1 miliarde de dolari, şi Leonid Mikhelson, acţionar important la compania de gaze naturale Novatek, cu 11,9 miliarde de dolari.

Pe parcursul anului trecut, numărul ruşilor cu averi de peste un miliard de dolari a scăzut cu cinci, la 96. Averea cumulată a celor mai bogaţi 200 de ruşi s-a diminuat, de asemenea, de la 498,6 miliarde de dolari anul trecut la 446,3 miliarde de dolari.

 

STIRI SIMILARE >>

O reţea de magazine introduce de azi conceptul "Black Week", o spătămână de reduceri
Cât costă în septembrie un sejur la mare, cu programul "Litoralul pentru toţi":
BCE a numit un belgian în funcţia de economist şef
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Leul se prăbuşeşte: nou curs valutar record pentru euro
Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-03 16:05:38','11592','3.236.126.69')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata