Guvernul israelian recurge la măsuri de austeritate

31 Iulie 2012 / Ora: 08:16
Tag-uri: austeritate, Guvern, Israel
Iti place acest articol?  
 

Guvernul israelian a aprobat luni o serie de măsuri de austeritate, precum creşterea TVA cu un punct procentul, creşterea impozitului pe venituri şi reducerea bugetelor tuturor ministerelor, pentru a face faţă crizei economice globale ce afectează şi statul evreu.

La sfâşitul şedintei de guvern, premierul Benjamin Netanyahu a salutat decizia "responsabilă" a executivului său care va "proteja economia şi locurile de muncă din Israel". Alături de el, preşedintele Băncii Israelului, Stabley Fischer, a susţinut reducerea cheltuielilor bugetare şi creşterea impozitelor, avertizând că "s-au aprins luminile de avarie'. În schimb, ministrul apărării, Ehud Barak, a afirmat că există ricul ca austeritatea 'să conducă la recesiune în loc să o evite".

În urma deciziei de luni, TVA va creşte de la 16% la 17%, impozitul pe salariile medii şi ridicate va creşte cu un punct procentual, contribuţiile angajatorilor se vor mări cu 0,5%, va fi instituită o taxă specială pe marile averi, iar bugetele ministerelor pentru acest an vor fi reduse în mod uniform cu 5%. Săptămâna trecută, guvernul israelian a anunţat şi creşterea accizelor pe ţigări şi băuturi alcoolice.

"Vom cere mai mult de la cei care au mai mult şi mai puţin de la cei care au mai puţin', se afirmă într-un comunicat al biroului premierului Netanyahu, care a declarat înaintea şedinţei de guvern că măsurile impuse "nu sunt uşoare", dar le-a calificat drept "necesare, moderate şi urgente". El a subliniat că Israelul a evitat criza economică globală şi a salvat locurile de muncă în ultimii trei ani, dar acum situaţia 'se agravează', ceea ce impune "măsuri adiţionale".

"Guvernele care nu au acţionat la timp, care nu au adoptat măsuri ferme şi nu au fost responsabile au făcut un mare rău cetăţenilor din ţările lor", se mai afirmă în comunicatul guvernului israelian, care dă în acest sens exemplul "a ceea ce s-a întâmplat în Spania, Grecia, SUA şi Europa".

STIRI SIMILARE >>

Directorul general al Oltchim şi alţi 16 directori şi-au prezentat demisiile
45 de ani de la construirea primului autoturism Dacia
SUA rămân fără bani în două luni
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Leul se prăbuşeşte: nou curs valutar record pentru euro
Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 10:50:31','14003','3.235.62.151')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata