Germania, mai bogată cu 55 miliarde de euro

30 Octombrie 2011 / Ora: 14:06
Tag-uri: FMS Wertmanagement, Germania
Iti place acest articol?  
 

Germania este mai bogată cu 55 de miliarde de euro decât au crezut autorităţile, în urma descoperirii unei erori de contabilitate la o "bancă rea" înfiinţată după naţionalizarea băncii de credite ipotecare Hypo Real Estate (HRE), potrivit Ministerului german de Finanţe. În consecinţă, ministerul estimează o pondere a datoriilor în PIB de 81,1% în acest an, cu 2,6 puncte procentuale mai mică decât previziunea iniţială.

FMS Wertmanagement, cea mai mare "bancă rea" din Germania, a fost înfiinţată după naţionalizarea HRE în 2009, pentru activele neperformante ale acesteia, în valoare de 173 miliarde de euro, transferate în octombrie 2010.

"Eroarea a fost provocată, se pare, de introducerea, incorectă, de două ori a sumelor", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului. El a adăugat că motivul erorii nu a fost clarificat încă.

Guvernul a salutat informaţia, care arată că datoriile publice ale Germaniei sunt de fapt mai mici, chiar dacă depăşesc pragul de 60% inclus în Tratatul de la Maastricht.

Partidul de opoziţie Social-Democrat (SPD) şi-a exprimat surprinderea faţă de amploarea erorii şi face guvernul responsabil.

"Nu este o sumă pe care nevasta unui şvab o ascunde într-o cutie de biscuiţi şi uită de ea. Să treci cu vederea o astfel de sumă este complet iresponsabil", a declarat liderilor parlamentarilor SPD, Thomas Oppermann.

Şvabii, concentraţi în sud-vestul Germaniei, sunt renumiţi pentru înclinaţia lor spre economisire.

Din suma totală descoperită de minister, 24,5 miliarde de euro sunt aferente anului 2010 şi 31 de miliarde de euro pentru 2011.

Oppermann a adăugat că "banca rea" înfiinţată pentru HRE este o bancă de stat de a cărei administrare şi supraveghere răspunde ministrul de Finanţe Wolfgang Schaeuble, care "în mod evident nu a făcut acest lucru".

 

STIRI SIMILARE >>

Raportul trimestrial asupra inflaţiei, prezentat de Mugur Isărescu
Lichiditatea bursei, la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni datorită acţiunilor Fondului Proprietatea
Frigul scumpeşte petrolul, barilul a atins valoarea maximă a ultimelor 26 de luni
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Critici pentru Guvern de la oficialii Băncii Centrale Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-10-16 17:55:43','7448','3.231.228.109')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata