Deputaţii francezi au adoptat rectificarea bugetului pe 2012

20 Iulie 2012 / Ora: 11:31
Tag-uri: Franţa, rectificare buget
Iti place acest articol?  
 

eputaţii francezi au votat în cursul nopţii de joi spre vineri, după patru zile de dezbateri, rectificarea bugetului pe 2012, care marchează ''îngroparea'' unor măsuri emblematice ale fostului preşedinte de dreapta Nicolas Sarkozy, precum cele referitoare la TVA-ul social şi exonerarea fiscală a orelor suplimentare
.
Legea privind rectificarea bugetară a fost votată prin ridicare de mâini de majoritatea de stânga din Adunarea Naţională /Camera inferioară a Parlamentului/. Uniunea pentru o Mişcare Populară /UMP, dreapta/ şi grupul centrist UDI au votat împotriva proiectului.

Prima lege bugetară din mandatul de cinci ani al preşedintelui socialist Francois Hollande, acest proiect de rectificare a finanţelor prevede o creştere a impozitelor cu 7,2 miliarde de euro şi o ''îngheţare'' suplimentară de cheltuieli de 1,5 miliarde de euro.

Într-o atmosferă puţin tensionată, mai ales în cursul serii de joi, deputaţii au dezbătut timp de trei zile desfiinţarea TVA-ului social şi încetarea exonerărilor sociale şi fiscale legate de orele suplimentare, două promisiuni de campanie ale candidatului socialist Hollande.

UMP, care a utilizat toate firele procedurii de austeritate pentru a încetini şi anima dezbaterile, a acuzat neîncetat guvernul că reduce puterea de cumpărare a francezilor.

Chiar înainte de votul final, puţin după ora 5,30 dimineaţa, vineri, ministrul delegat Jérome Cahuzac şi-a exprimat regretul în legătură cu ''obstrucţionismul parlamentar'' care, în opinia sa, rupe cu tradiţia legii finanţelor.(M.G.)

Hervé Mariton /UMP/ a denunţat pachetul de măsuri bugetare, considerat ''neliniştitor'' şi ''nedrept'', în timp ce Charles de Corson avertiza în legătură cu ''o strategie bugetară fundamental eronată''.

Deputaţii au votat o salvă de măsuri joi: contribuţia excepţională pe avere, înăsprirea drepturilor de succesiune, taxa pe stocurile petroliere, creşterea impozitului forfetar social, care ajunge la 20 %, TVA pe carte şi spectacol, la 5,5 %, desfiinţarea francizei medicale de 30 de euro pentru ajutorul medical de stat etc. Ei au făcut, de asemenea, efectivă reducerea cu 30 % a salariului preşedintelui şi premierului.

Rectificarea bugetară duce deficitul la 81,1 miliarde de euro.

Textul va fi examinat în Senat începând de marţi şi urmează să fie adoptat definitiv până pe 31 iulie.

STIRI SIMILARE >>

Întrevederea preşedintelui Băsescu cu delegaţia FMI, BM şi CE s-a încheiat
Doar cinci milioane de lei în şapte luni, banii strâşi în Fondul de Solidaritate
Victimele escrocheriei lui Madoff au primit primele despăgubiri
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Critici pentru Guvern de la oficialii Băncii Centrale Europene
Mugur Isarescu se intalneste astazi cu Teodorovici, pentru a discuta despre OUG 114 si ROBOR
Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, pledeaza din nou pentru impozitarea progresiva a veniturilor
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-02-18 11:53:13','13781','18.206.175.155')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata