CFR Marfă nu va mai fi privatizată în acest an

09 Octombrie 2012 / Ora: 17:09
Tag-uri: amânare, CFR Marfă, Horațiu Buzatu, Privatizare
Iti place acest articol?  
 

Privatizarea CFR Marfă nu se va mai face în 2012, deşi evaluarea companiei este finalizată, cel mai probabil o decizie în calea privatizării urmând să fie luată în 2013, a declarat, marţi, Horaţiu Buzatu, secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

"Pentru finalizarea privatizării în acest an răspunsul este mai degrabă nu. Am terminat evaluarea companiei, dar nu putem avansa cifre. Asta pentru că ar fi în dezavantajul vânzătorului, adică statul român, dar şi al celor care vor fi interesaţi să participe", a declarat reprezentantul Ministerului Transporturilor, prezent la Zilele Feroviare 2012.

Horaţiu Buzatu a explicat că pentru finalizarea privatizării integrale a CFR Marfă până la 31 decembrie 2012, conform înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional, era necesar un ultim aviz din partea CSAT.

"Acest ultim aviz nu a venit, ci am primit un comunicat prin care ni s-a spus că membrii CSAT au fost informaţi cu privire la privatizarea societăţii. Practic, aceasta a dus la scoaterea proiectului de Hotărâre de Guvern privind privatizarea societăţii din şedinta de Guvern de miercuri, iar lipsa avizului poate fi o problemă din cauza calendarului foarte strâns", a spus Buzatu.

Acesta a mai subliniat că Ministerul Transporturilor primise toate avizele din partea celorlalte ministere pentru privatizarea integrală a societăţii şi că, în perioada următoare, în lipsa unui aviz de la CSAT, aviz necesar având în vedere că CFR Marfă este o companie strategică, ministerul va continua evaluarea terenurilor companiei şi realizarea altor proceduri, pentru pregătirea privatizării ulterioare a societăţii.

STIRI SIMILARE >>

A doua rectificare bugetară: PIB-ul revizuit în creștere
Deficitul comercial a scăzut în luna ianuarie cu 60%
Plan de austeritate de 12 miliarde de euro în Franţa
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Leul se prăbuşeşte: nou curs valutar record pentru euro
Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 11:35:23','15537','3.235.62.151')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata