Cea mai veche bancă din lume a fost retrogradată de către Moody`s

18 Octombrie 2012 / Ora: 11:16
Tag-uri: bancă, Monte dei Paschi di Siena, Moody`s, retrogradată
Iti place acest articol?  
 

Agenţia de evaluare Moody's a retrogradat joi ratingul atribuit băncii italiene Monte dei Paschi di Siena, cea mai veche bancă din lume, la nivelul nerecomandat pentru investiţii, pe fondul îngrijorărilor că planurile de recapitalizare ale guvernului nu vor fi suficiente.

Moody's a precizat că a coborât cu două trepte ratingul băncii Monte dei Paschi di Siena, de la "Ba2" până la "Baa3", perspectiva asociată fiind una negativă. Agenţia a precizat că acţiunea reflectă punctul său de vedere potrivit căruia "rămâne o probabilitate semnificativă ca Banca Monte dei Paschi di Siena să aibă nevoie de un nou sprijin extern".

Puternic expusă la criza datoriilor din zona euro, în luna iunie a acestui an Banca Monte dei Paschi di Siena a fost nevoită să accepte un sprijin guvernamental în valoare de 1,5 miliarde de euro pentru a-şi putea rambursa datoriile şi a-şi consolida capitalul.

Agenţia de evaluare subliniază că, pe baza testelor derulate de Autoritatea Bancară Europeană şi Banca Centrală a Italiei, Banca Monte dei Paschi di Siena nu va fi capabilă să-şi majoreze singură capitalul de bază (core Tier 1) la nivelul cerut de 9%, astfel că va fi nevoită să ceară ajutorul Trezoreriei italiene. În plus, calitatea activelor băncii Monte dei Paschi di Siena e slabă şi va continua să se înrăutăţească având în vedere perspectivele slabe de creştere ale economiei italiene în 2012 şi 2013.

STIRI SIMILARE >>

Arabia Saudită a devenit în martie cel mai mare producător de petrol din lume
Nicolas Sarkozy: Admiterea Greciei în Zona Euro a fost o eroare
Miniştrii de Finanţe din UE au convenit supravegherea băncilor din zona euro de către BCE
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Leul se prăbuşeşte: nou curs valutar record pentru euro
Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-31 04:31:25','15745','34.204.193.85')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata