Boc: Impozitarea suplimentară pentru mai multe case, menţinută atât în 2012, dar şi în ani

17 Iunie 2011 / Ora: 08:39
Tag-uri: case, Emil Boc, impozitare suplimentară
Iti place acest articol?  
 

Impozitarea suplimentară a proprietarilor de mai multe case va fi menţinută atât anul viitor, cât şi în următorii ani, a declarat, joi seara, premierul Emil Boc, arătând că a fost "profund nemulţumit" de decizia Parlamentului de a limita la acest an aplicarea acestor impozite majorate.

"Am o nemulţumire personală, deoarece Parlamentul, printr-un amendament, a decis ca aceste impozite să fie aplicate doar până la finele anului 2011, ori Guvernul nu a decis aşa ceva. Sunt într-un profund dezacord cu această decizie. Am cerut în Guvern să fie pregătit un act normativ ca şi în 2012, dar şi în anii următori să fie plătite impozite suplimentare pentru mai multe proprietăţi. Cred că aceia care au mai multe case pot să plătească mai mult fără niciun fel de probleme", a spus Boc, la postul B1 TV.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că Guvernul a decis să menţină regula privind impozitarea suplimentară a proprietarilor de mai multe case şi autoturisme cu o capacitate cilindrică peste 2.000 cmc, astfel încât sistemul să fie aplicat şi anul viitor, după ce Parlamentul a decis ca impozitele majorate să fie valabile doar în acest an.

"Problema acestor impozite suplimentare a fost discutată în şedinţa de joi a Guvernului, stabilindu-se să fie luate măsuri pentru ca acest sistem să fie aplicat în continuare", au declarat sursele.

În vara anului trecut, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 centimetri cubi să fie dublat, iar persoanele care deţin în proprietate mai multe clădiri să achite impozite majorate cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire în afara adresei de domiciliu şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara adresei de domiciliu.

Majorarea impozitelor a fost decisă prin ordonanţă de urgenţă.

Ordonanţa a fost aprobată prin lege de Parlament, lege care a fost publicată la finele săptămânii trecute în Monitorul Oficial, dar cu un articol care prevede că aceste impozite vor fi menţinute doar până la 31 decembrie 2011.
STIRI SIMILARE >>

Un afacerist a încercat să-l mituiasca pe Dan Şova. Mita, pentru un contract la o autostradă
O misiunea comună a FMI, CE şi BM va veni în România pe 24 aprilie
Black Friday 2012: Vânzările Altex şi Flanco au explodat
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Critici pentru Guvern de la oficialii Băncii Centrale Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-07-20 04:20:05','4680','54.162.151.77')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata