Ambasadorul Franţei: Oameni de afaceri mi-au spus că li s-a cerut mită în România

12 Iulie 2011 / Ora: 15:46
Tag-uri: Henri Paul, mită, oameni de afaceri
Iti place acest articol?  
 

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că a avut acelaşi sentiment ca ambasadorul SUA în ceea ce priveşte oamenii de afaceri francezi care au venit şi i-au spus "ceea ce a spus ambasadorul american".

"Am avut acelaşi sentiment ca ambasadorul american", a spus Henri Paul.

"Mi-au spus ce a spus ambasadorul american. Adică mi-au spus că au existat cazuri de corupţie", a adăugat el. Întrebat dacă a fost vorba despre cereri explicite de mită el a spus: "Da".

"Au fost propuneri aluzive/discrete («appels du pied»), ştiţi cum se face", a adăugat ambasadorul.

El a spus că le-a transmis oamenilor de afaceri să se ducă la poliţie. "Iar eu le-am spus: «Uitaţi, mergeţi şi spuneţi asta la poliţie. Duceţi-vă şi adresaţi-vă justiţiei. Eu nu sunt nici poliţia, nici justiţia». Şi oricum, ceea ce este clar este faptul că Franţa a semnat toate convenţiile internaţionale contra spălării banilor, contra traficului... Deci, noi nu dăm niciodată mită. Niciodată. Nu putem. Nu este deontologia întreprinderilor franceze. Întreprinderile franceze care au venit în România vor să fie exemplare. Şi sunt exemplare", susţine el.

Ambasadorul a precizat că nu ştie dacă în cele din urmă firmele franceze s-au adresat poliţiei.

"V-am spus şi repet: nu sunt eu poliţia şi nici justiţia. Însă în orice caz, cred că ambasadorul american a fost foarte curajos să spună acest lucru. Şi mai cred că este foarte bine că a spus. Ştiţi, e mult mai uşor pentru el decât pentru mine să spună asta", a explicat diplomatul francez.

"Franţa aici este o ţară europeană ca toate celelalte. Spun că românii iubesc, desigur, Franţa, dar iubesc şi Statele Unite. Dar Franţa nu are în România aceeaşi imagine pe care o au Statele Unite. Noi avem imaginea unei surori, unui prieten, a unui aliat. Statele Unite au imaginea unei puteri mondiale foarte puternice. Aşa cred eu", a spus el.

STIRI SIMILARE >>

10 ani de la lansarea Logan
Asigurările obligatorii pentru locuinţe pot fi încheiate până în 15 iulie 2011
Slovacia a ratificat planu de salvare al UE
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Leul se prăbuşeşte: nou curs valutar record pentru euro
Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-16 21:33:49','5244','35.170.75.58')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata