Afaceriştii cu tutun spun că în 2050 vor fi mai mulţi fumători pe plan mondial

30 Aprilie 2011 / Ora: 09:50
Tag-uri: British American Tobacco, fumători
Iti place acest articol?  
 

Vânzările companiei British American Tobacco Plc (BAT) au scăzut cu 2,4%, la 164 de miliarde de lire sterline, în primul trimestru din 2011, din cauza declinului înregistrat pe pieţele din Asia, Europa Occidentală, America de Nord şi de Sud, potrivit unui articol apărut vineri în publicaţia britanică 'Financial Times', citat de capital.ro.

Totuşi, majorarea preţurilor la ţigări şi a vânzărilor principalelor branduri au dus la o creştere a veniturilor cu 5% în perioada ianuarie-martie 2011.

În primele trei luni din 2011, fumătorii din România, Pakistan şi Brazilia au stimulat vânzările a trei din principalele branduri ale companiei: Dunhill, Kent şi Pall Mall, în schimb au scăzut vânzările Lucky Strike din cauza declinului din Spania. Dar, împreună, cele patru branduri au înregistrat o creştere de 9% a vânzărilor în perioada ianuarie-martie 2011, se arată în articolul apărut în 'Financial Times'.

În ciuda scăderii vânzărilor în Asia, Europa Occidentală, America de Nord şi de Sud, preşedintele companiei britanice, Richard Burrows, le-a declarat investitorilor: 'Este probabil ca în 2050 să fie mai mulţi fumători pe plan mondial decât sunt în prezent. Organizaţia Mondială a Sănătăţii are acelaşi punct de vedere'.

Declaraţiile vin după ce analiştii Citigroup au publicat un raport în ianuarie în care se estima sfârşitul fumatului în lumea occidentală până în 2050, ceea ce a dus la un declin accentuat al acţiunilor producătorilor de ţigări. Dar expunerea British American Tobacco la pieţele în curs de dezvoltare a liniştit investitorii.

British American Tobacco este al doilea cel mai mare producător de tutun listat la bursă, cu branduri vândute în peste 180 de pieţe şi care angajează peste 60.000 de oameni. Cele mai importante branduri globale includ Dunhill, Kent, Pall Mall şi Lucky Strike.

STIRI SIMILARE >>

Un grup de investitori vrea să vândă acţiuni Facebook de un miliard de dolari
Se modifică programul "Prima Casă"
Spania a cerut ajutor financiar european pentru sistemul bancar
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Un om de afaceri din Suceava a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova
Eugen Teodorovici: Ordonanţa 114 este cel mai curajos act nomativ de după Revoluţie
Critici pentru Guvern de la oficialii Băncii Centrale Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-07-20 17:12:16','3710','54.162.151.77')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata