Teatrul Odeon a sărbătorit, luni seară, 100 de ani de la inaugurare

13 Decembrie 2011 / Ora: 10:22
Tag-uri: 100 de ani, a sărbătorit, inaugurare, Teatrul Odeon
Iti place acest articol?  
 

Teatrul Odeon a sărbătorit, luni seară, 100 de ani de la primul spectacol pe această scenă, prilej cu care prietenii instituţiei, printre care s-au numărat Tamara Buciuceanu Botez, Ion Caramitru, Ion Lucian şi Mircea Diaconu, s-au delectat cu un program inspirat din cel al serii inaugurale din 1911.

Pe 25 decembrie 1911 a fost inaugurat Teatrul Comoedia, construit de arhitectul Grigore Cerchez, având două săli de spectacol şi tavanul glisant, care mai funcţionează şi astăzi. Întreaga activitate artistică desfăşurată aici până în prezent a fost pusă în pagină de Maria-Magdalena Ioniţă în volumul aniversar "Teatrul Comoedia - Odeon. Un secol de istorie", care a fost lansat luni seară, în debutul spectacolului aniversar de la Teatrul Odeon, de istoricul Georgeta Filitti şi de criticul de teatru Marina Constantinescu, în prezenţa autoarei.

Programul spectacolului, inspirat din cel al serii inaugurale din 25 decembrie 1911, a continuat cu "Uvertura" din opera "Tannhäuser" de Richard Wagner, interpretată de orchestra Universitaria a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, dirijată de Alexandru Ganea.

Momentul memorabil al serii s-a produs în timpul piesei "Rapsozii", când o parte din tavanul mobil al Teatrului Odeon a fost retras, spectatorii din primele rânduri ale sălii putând să vadă cerul.

STIRI SIMILARE >>

Miss Venezuela încoronată Miss World 2011
Acasă TV, amendat cu 100.000 lei, Pro TV, Antena 1 şi Kanal D îşi întrerup emisia
Le Figaro: Cristian Mungiu, un geniu al Carpaţilor
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit actrita Cristina Stamate
Stela Popescu va fi înmormântată duminică, la cimitirul Cernica
Actrița Olga Tudorache a murit
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-02 12:23:55','8539','3.236.108.61')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata