Şerban Ionescu, Liviu Ciulei, Ion Lucian şi Emil Hossu au primit stele pe Aleea Celebrităţilor

14 Decembrie 2012 / Ora: 17:10
Tag-uri: Şerban Ionescu, Aleea Celebrităţilor, Emil Hossu, Ion Lucian, Liviu Ciulei, stea
Iti place acest articol?  
 

Piaţa Timpului din Bucureşti a găzduit vineri decernarea in memoriam a patru stele pentru oamenii de teatru Liviu Ciulei, Ion Lucian, Emil Hossu şi Şerban Ionescu. Omagiul artiştilor a început la ora 9.30, la Mânăstirea Radu Vodă, cu Sfânta Liturghie, cu slujba de pomenire a actorilor trecuţi în nefiinţă.

În jurul orei 14,00, în Piaţa Timpului din Bucureşti a început evenimentul menit să-i omagieze pe cei patru mari artişti ai scenei.

Stelele au fost dezvelite de rudele artiştilor decedaţi, în prezenţa foştilor colegi, ai prietenilor şi a unui public numeros.

În cadrul ceremoniei au fost înmânate rudelor "Placheta Bucureştiului", dar şi o stea din aur din partea bijutierului oficial al evenimentului.

Marelui regizor i-a urmat un alt mare actor şi întemeietor de teatre, Ion Lucian. Steaua a fost dezvelită de soţia acestuia, Paula Sorescu Lucian, care şi-a exprimat regretul că maestrul Ion Lucian nu a putut fi prezent să-şi primească steaua.

Cel de-a treia mare personalitate a scenei care a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor a fost Emil Hossu.

George Ivaşcu a citit un mesaj SMS de la Horaţiu Mălăele, de la Viena: "Gând de iarnă şi pomenire pentru Emil Hossu. Inteligent, scormonitor, ardent, cinstit, cu nasul borcănat ca al meu, cu degetele boante ca ale lui, şi totuşi frumos ca un prinţ de grabă mânios, de grabă iertător, ardelean, iubitor de vinuri lungi, de vicii minore şi excluse, citit, talentat şi informat, cu o memorie de computer, acest mare actor a fost şi cel mai bun prieten al meu. Pe el în cheamă Milu. În pragul sărbătorilor noastre, esenţial este lângă această stea de aducere aminte să salutăm trecerea acestui frumos om".

Catrinel Dumitrescu, soţia marelui actor, a fost cea care a dezvelit steaua din Piaţa Timpului.
"Ştiţi că azi noapte a fost ploaie de stele căzătoare? Câteva au poposit aici tăcute şi cuminţi, aşteptând să intre în scenă, poate pentru a ne arăta că celor care au credinţă (...) li se acordă şansa de a reuşi în înfruntarea cu cerul, sau poate pentru a străluci în noapte pur şi simplu", a spus Catrinel Dumitrescu, printre lacrimi.

Ultima stea a dezvelită a fost cea a unui alt mare dispărut al scenei, Şerban Ionescu. La eveniment au fost prezenţi fiul acestuia, Carol Ionescu, şi soţia actorului, Magda Catone.

"Sunt emoţionat. Ce pot spune este să nu-l uitaţi", a spus, emoţionat, fiul actorului, iar Magda Catone a mulţumit pentru steaua primită de Şerban Ionescu.

"Mulţumesc că s-a împlinit acest lucru, în această sfântă zi, sub semnul ocrotitorului nostru, Sf. Filimon. Poate am să scriu o carte sau poate n-am să scriu. Restul e doar tăcere!", a spus şi Magda Catone.

La eveniment au participat, printre alţii, actorii Mircea Albulescu, Cristian Şofron, George Mihăiţă, Alexandru Darie, Alexandru Bindea, Marius Stănescu.

STIRI SIMILARE >>

Şerban Ionescu a fost înmormântat cu onoruri militare
Actorii Costel Constantin şi George Mihăiţă au câte o stea pe Aleea Celebrităţilor
George Mihăiţă şi Costel Constantin vor primi, sâmbătă, stele pe Aleea Celebrităţilor
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit actrita Cristina Stamate
Stela Popescu va fi înmormântată duminică, la cimitirul Cernica
Actrița Olga Tudorache a murit
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-22 22:45:22','17215','18.232.55.175')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata