Olga Tudorache revine pe scenă, pe 30 aprilie

12 Aprilie 2012 / Ora: 16:41
Tag-uri: Olga Tudorache, revine, scenă
Iti place acest articol?  
 

Actriţa Olga Tudorache revine pe scenă - după ce a fost internată la începutul acestei luni ca urmare a suspiciunii de accident vascular cerebral - pe 30 aprilie, cu o reprezentaţie extraordinară a spectacolului "Portretul Doamnei T", la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Capitală.

Reprezentaţia va avea loc de la ora 19.30. Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" şi online pe vandbilete.ro, bilete.ro, blt.ro şi biletoo.ro. Preţul unui bilet, în funcţie de categorie, este de 70 de lei, 60 de lei şi 50 de lei.

Piesa "Portretul Doamnei T", a treia scrisă de Ana-Maria Bamberger pentru Olga Tudorache, a fost premiată de UNITER şi i-a adus actriţei premiul de excelenţă "Omul anului" 2006. Piesa a fost pusă în scenă de Liana Ceterchi, cu Olga Tudorache şi Lucian Nuţă.

"Piesa aceasta este cu adevărat povestea mea. Nu am jucat nicio clipă un personaj pentru că nu era nevoie", mărturiseşte actriţa.

Olga Tudorache a fost internată pe 1 aprilie la Spitalul Elias din Capitală, după ce, în aceeaşi seară, i s-a făcut rău pe scena Teatrului Metropolis, unde juca în spectacolul "Peşte cu mazăre". Actriţa a fost internată cu suspiciunea de accident vascular cerebral şi diagnosticată cu tulburare ischemică tranzitorie, apărută pe fondul unor suferinţe cronice existente, starea ei ameliorându-se ulterior.

Născută pe 11 octombrie 1929, Olga Tudorache are o carieră în teatru de peste 50 de ani. În toamna anului 1951, aceasta a fost angajatǎ la Teatrul Tineretului din Bucureşti, unde şi-a desfăşurat activitatea neîntrerupt, până în anul 1966, când instituţia a fuzionat cu Teatrul Nottara. S-a angajat la Teatrul Mic, unde a lucrat până în 1978. Din 1976, ea a fost conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L.Caragiale", la catedra de actorie. A avut şase promoţii de actori, până la pensionare (1997), iar retragerea efectivă din învăţământ a avut loc în anul 2000.

Pe scena Naţionalului bucureştean, Olga Tudorache şi-a făcut o revenire spectaculoasă, în 1997, cu spectacolul "Regina mamă" de Manlio Santanelli. De asemenea, spectatorii au admirat-o, în rolul Emilia din "Cimitirul păsărilor" de Antonio Gala, la Teatrul Mic. În plus, în noiembrie 2005 Olga Tudorache a apărut în faţa publicului la Theatrum Mundi - care a devenit în 1 noiembrie 2007 Teatrul Metropolis - într-o dublă ipostază: de regizor şi interpret al spectacolului "Peşte cu mazăre".

A primit mai multe premii ale Uniunii Teatrale din România (UNITER): premiul pentru întreaga activitate (1995), premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din spectacolul "Regina Mamă", de Manlio Santanelli (martie, 1999), Diploma de popularitate (2002).

În martie 2006, actriţa Olga Tudorache a fost decorată de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce.

STIRI SIMILARE >>

Actriţa Olga Tudorache, transportată de urgenţă la spital după ce a suferit un accident vascular
Legendara trupă Rolling Stones va înregistra un nou album, primul după zece ani
Soţia actorului Dennis Quaid şi-a retras cererea de divorţ
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit actrita Cristina Stamate
Stela Popescu va fi înmormântată duminică, la cimitirul Cernica
Actrița Olga Tudorache a murit
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-05 22:36:22','11412','35.173.48.53')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata