Angelina Jolie, cetăţean de onoare al oraşului Sarajevo

24 Aprilie 2012 / Ora: 10:33
Tag-uri: Angelina Jolie, cetăţean de onoare, Sarajevo
Iti place acest articol?  
 

Actriţa americană Angelina Jolie, care a debutat ca regizoare în 2011, cu un film despre violenţele la care au fost supuse femeile din fostul spaţiu iugoslav în timpul războiului din Bosnia (1992 - 1995), a fost numită, luni, cetăţean de onoare al oraşului Sarajevo.

Prin intermediul filmului ei "In the Land of Blood and Honey", lansat pe marile ecrane în 2011, Angelina Jolie "a contribuit la păstrarea adevărului despre evenimentele din timpul războiului din Sarajevo şi din Bosnia", se afirmă în comunicatul emis de consiliul regional din Sarajevo.

Membrii consiliului regional din Sarajevo au luat această decizie în unanimitate.

Cantonul din Sarajevo a invitat-o pe actriţa americană, în vârstă de 36 de ani, să participe, pe 3 mai, la ceremonia oficială de înmânare a unui premiu care însoţeşte titlul de cetăţean de onoare.

Acest premiu este atribuit în fiecare an cetăţenilor străini care contribuie la promovarea valorilor umanitare, a democraţiei şi a toleranţei.

Lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey" a fost salutat de asociaţiile victimelor musulmane din războiul interetnic din Bosnia, dar denunţat în acelaşi timp şi considerat "antisârb" de mai multe asociaţii din Serbia.

Lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey", turnat în 2010, marchează debutul regizoral al actriţei americane Angelina Jolie. Filmul are ca temă centrală o poveste de dragoste din timpul războiului din Bosnia (1992 - 1995), între un gardian sârb dintr-un lagăr de prizonieri, care face eforturi foarte mari pentru a o proteja pe fosta lui iubită, o femeie musulmană, încarcerată în acel loc.

Războiul din Bosnia a făcut circa 100.000 de morţi, iar circa 20.000 de femei, în majoritate musulmane, au fost violate în timpul acestui conflict, potrivit organizaţiilor internaţionale.

"In the Land of Blood and Honey" a fost nominalizat anul acesta la premiile Globul de Aur, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină".

STIRI SIMILARE >>

Fiul lui Sylvester Stallone va fi înmormântat sâmbătă la Los Angeles
Trupa metal Accept concertează la Bucureşti pe 21 octombrie
Whitney Houston i-a lăsat totul fiicei sale în vârstă de 19 ani, Bobbi Kristina
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Expoziția "Oceane la microscop" - de miercuri, la Muzeul Antipa
Vama Veche promovează cititul
International Herald Tribune și-a schimbat numele
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-22 21:39:43','11705','18.232.55.175')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata