Actorul Iurie Darie va fi externat joi din Spitalul "Bagdasar-Arseni"

31 Mai 2012 / Ora: 10:02
Tag-uri: externat, Iurie Darie
Iti place acest articol?  
 

Actorul Iurie Darie va fi externat, joi la prânz, din Spitalul "Bagdasar-Arseni", starea lui fiind mult mai bună decât la internare.


"Pacientul este mult mai bine decât la internare, va pleca din spital joi, în jurul orei 12.00", a spus doctorul Florian Bica.

Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost adus în 10 mai la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală.

În 21 mai, Iurie Darie a fost operat, pentru montarea unui sistem de drenaj care să ajute la eliberarea lichidului în plus ce se acumula în zona creierului. Intervenţia chirurgială trebuia să aibă loc în 16 mai, însă a fost amânată din cauza unei infecţii urinare care trebuia tratată înainte de operaţie.

Darie şi colegul său de breaslă Marin Moraru vor primi, vineri, stele pe Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame din Piaţa Timpului din Bucureşti, în semn de respect şi apreciere pentru întreaga lor activitate artistică, au anunţat organizatorii.

Dezvelirea celor două stele va avea loc în prezenţa lui Sorin Oprescu, primarul general al Municipiului Bucureşti, care le va înmâna actorilor Placheta Bucureştiului, în semn de recunoştinţă pentru întreaga activitate.

Iurie Darie are o carieră remarcabilă, ce cuprinde roluri în peste 40 de producţii cinematografice. După ce a debutat în cinematografie, în 1953, în "Nepoţii gornistului" - în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat în filme precum "S-a furat o bombă" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Fraţii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zâmbet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul morţii" (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanţi regizori români ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, în teatru, actorul a cucerit audienţa prin roluri memorabile în piese precum "Troilus şi Cressida", "Umbra" şi "Pălăria".
Iurie Darie s-a remarcat şi în emisiunile de televiziune pentru copii, în care actorul îşi etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele mâini.

În 2009, Iurie Darie a primit premiul de excelenţă pentru întreaga carieră la Festivalul Comediei Româneşti - festCO. Totodată, în martie anul acesta, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră. (C.V.)

STIRI SIMILARE >>

Actorul Iurie Darie, internat de urgenţă la spital
Mircea Vintilă şi Brambura concertează pe 25 noiembrie în Hard Rock Cafe
Jennifer Aniston, considerată cea mai frumoasă femeie din lume în 2016
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Expoziția "Oceane la microscop" - de miercuri, la Muzeul Antipa
Vama Veche promovează cititul
International Herald Tribune și-a schimbat numele
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-06-02 08:40:30','12595','3.231.226.13')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata