Therion a cântat pentru a treia oară în România

23 Octombrie 2012 / Ora: 06:56
Tag-uri: concert, România, Therion
Iti place acest articol?  
 

Formaţia suedeză Therion a susţinut un concert de excepţie vineri seara, la Arenele Romane, în cadrul turnelului pe care trupa îl susţine pentru a celebra 25 de ani de existenţă.


Concertul, organizat de Promusic Prod & Events, s-a desfăşurat într-un cort special amenajat la Arenele Romane, în care au încăput circa 1.500 de admiratori ai muzicii suedezilor.

Concertul a debutat cu un recital susţinut de spaniolii de la Antalgia, urmaţi de Elyose, formaţie ce tocmai şi-a lansat albumul de debut. Combinaţia de gothic-metal şi electro a francezilor este una reuşită, Elyose fiind unul din numele de urmărit de viitor.

Therion a intrat pe scenă în acordurile celebrei "O, fortuna", piesă compusă în anii '30 de către compozitorul german Carl Orff. Cei care au venit vineri la Arenele Romane nu au avut motive să regrete, concertul Therion fiind unul foarte reuşit. Playlistul a fost unul echilibrat, cu piese atât de pe albumele mai vechi, precum "The rise of Sodom and Gomorrah", "Via nocturna" sau "The siren of the woods", dar şi de pe cele mai noi: "Son of the sun" şi "Gothic Kabbalah". Fireşte, Therion a cântat şi piese de pe ultimul album, "Les fleurs du mal", printre ele aflându-se splendida "J'ai mal de toi". Ultimul bis a fost una din piesele de rezistenţă, "To mega Therion", de pe albumul "Theli".

Reacţia publicului a fost una pe măsura prestaţiei celor de la Therion, membrii trupei având motive să se felicite pentru cei 25 de ani de activitate. De altfel, liderul Christofer Johnsson a avut o scurtă intervenţie în care a lăsat de înţeles că ruptura de casa de discuri Nuclear Blast s-a datorat dorinţei sale de a-şi păstra independenţa din punct de vedere artistic.

Deşi muzica Therion este una foarte complexă din punct de vedere al orchestraţiei, fanii trupei au avut parte de un concert foarte reuşit, fără rateurile care marchează câteodată concertele altor formaţii. Seara a fost cu atât mai reuşită cu cât organizarea a fost foarte bună, iar sonorizarea excelentă.

 

STIRI SIMILARE >>

Trupa Rammstein revine în România pe 28 iulie 2013
Andrea Bocelli va concerta pentru prima dată în România
Legiştii au decis: Amy Winehouse a murit din cauza alcoolului
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit muzicianul Charles Aznavour
Al treilea album postum cu piese înregistrate de Jimi Hendrix va fi lansat vineri
Cântăreaţa folk Joan Baez va reveni cu un nou album după o pauză discografică de zece ani
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-27 08:15:36','15864','3.95.139.100')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata