Christina Aguilera şi Stevie Wonder au cântat la înmormântarea cântăreţei Etta James VIDEO

29 Ianuarie 2012 / Ora: 16:34
Tag-uri: înmormântare, Christina Aguilera, Etta James, Stevie Wonder
Iti place acest articol?  
 

Cântăreaţa Etta James, care a murit pe 20 ianuarie, la vârsta de 73 de ani, a fost înmormântată sâmbătă, în cadrul unei ceremonii în timpul căreia starurile Stevie Wonder şi Christina Aguilera au cântat în memoria celebrei artiste americane.

Sute de persoane au participat la ceremonia organizată în memoria legendei R&B, la o biserică din Los Angeles.

În cadrul ceremoniei, care s-a întins pe durata a două ore, Stevie Wonder şi Christina Aguilera au susţinut scurte recitaluri în memoria cântăreţei.

Christina Aguilera a interpretat o versiune a melodiei "At Last", cea mai celebră piesă a cântăreţei Etta James.

Stevie Wonder a cântat piesa "Shelter From the Rain", acompaniat la orgă, dar şi o versiune a cappella a piesei "The Lord's Prayer".

De asemenea, preotul care a oficiat ceremonia, reverendul Al Sharpton, a vorbit despre copilăria grea a cântăreţei şi despre suferinţele cu care s-a confruntat Etta James, pe care artista le-a transpus în muzica ei.

Al Sharpton, un cunoscut militant pentru drepturi civile în Statele Unite, a citit totodată un mesaj din partea preşedintelui american Barack Obama. "Etta va rămâne în memoria noastră pentru vocea ei legendară şi pentru numeroasele ei contribuţii aduse patrimoniului noastru muzical", se afirmă în textul trimis de preşedintele Obama.

Cântăreaţa Etta James, celebră pentru hitul "At Last", a murit în 20 ianuarie, la vârsta de 73 de ani, din cauza complicaţiilor provocate de leucemia de care suferea. Cântăreaţa, care ar fi trebuit să împlinească 74 de ani pe 25 ianuarie, a murit la un spital din Riverside, California, înconjurată de familie, a declarat în 21 ianuarie managerul său.

Numeroşi artişti şi muzicieni influenţaţi de legenda R&B, de la Mariah Carey la Aretha Franklin, LeAnn Rimes, Pink, Nathan Followill de la Kings of Leon, Chaka Khan, Simon LeBon de la Duran Duran, producătorul Russell Simmons şi Steve Winwood, şi-au exprimat regretul la aflarea tristei veşti.

În urmă cu doi ani, Etta James a fost diagnosticată cu leucemie, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat treptat, cântăreaţa suferind şi de diabet, probleme renale şi demenţă. În decembrie 2011, medicul ei a anunţat că forma de leucemie de care suferă este în stadiul terminal.

Artista americană nu a mai apărut pe scenă de la începutul anului 2010, iar utimul său album, "The Dreamer", a fost lansat în 2011.

Etta James, al cărei nume real este Jamesetta Hawkins, s-a născut la Los Angeles, pe 25 ianuarie 1938.

James a cântat gospel în corul bisericii încă de la cinci ani. Până în 1954, ea înregistrase "Roll With Me Henry", alături de alte două tinere cu care a format trioul The Peaches. Grupul a fost descoperit de celebrul muzician Johnny Otis - care a murit marţi, la vârsta de 90 de ani -, iar piesa lor, redenumită "The Wallflower", a dominat topurile R&B în 1955. Trioul The Peaches s-a destrămat, însă James a continuat să înregistreze şi a lansat în acelaşi an "Good Rockin' Daddy", devenit ulterior un hit.

STIRI SIMILARE >>

Cântăreaţa Etta James a murit
Cântăreaţa Etta James are leucemie în stadiu terminal
Concertul Andrea Bocelli de la Bucureşti îşi shimbă data şi locaţia
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit muzicianul Charles Aznavour
Al treilea album postum cu piese înregistrate de Jimi Hendrix va fi lansat vineri
Cântăreaţa folk Joan Baez va reveni cu un nou album după o pauză discografică de zece ani
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-25 21:22:16','9610','3.227.240.143')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata