Cea de-a VI-a ediţie a Promenadei Operei, sâmbătă

31 August 2012 / Ora: 11:46
Tag-uri: Bucuresti, Promenada Operei
Iti place acest articol?  
 

Cea de-a VI-a ediţie a Promenadei Operei, unul dintre cele mai îndrăgite evenimente anuale ale Capitalei, se va desfăşura sâmbătă seară pe esplanada clădirii.

Potrivit Operei Naţionale Bucureşti (ONB), în prima seară de toamnă a acestui an, publicul se va putea bucura de fragmente celebre din opere precum "Carmen" (Georges Bizet), "Nabucco" (Giuseppe Verdi), "Faust" (Charles Gounod), "Tosca" şi "Turandot" (Giacomo Puccini), "Samson şi Dalila" (Camille Saint-Saens).

La ediţia din acest an, pe scena din faţa Operei vor evolua unii dintre cei mai talentaţi şi mai apreciaţi artişti lirici ai momentului, angajaţi sau colaboratori ai instituţiei, printre care Iordache Basalic, Adriana Dumitriu, Andreea Iftimescu, Cristian Mogoşan, Silvia Sorina Munteanu, Emanuela Pascu, Ionuţ Pascu, Andrada Ioana Roşu, Crina Zancu, dar şi tinere speranţe ale genului liric românesc, precum tenorul Ionuţ Hotea.

Un invitat special al serii este basul Marcel Roşca, solist la Aalto Oper din Essen (Germania), unde a cântat roluri importante ca Filippo din "Don Carlo", Zaccaria din "Nabucco", Boris Godunov din opera cu acelaşi titlu, Gremin din "Evgheni Oneghin", precum şi roluri din mai toate operele lui Richard Wagner.

O prezenţă deosebită la ediţia din acest an va fi Corul Operei Naţionale Bucureşti, pregătit de maestrul Stelian Olariu, care va interpreta fragmente binecunoscute, precum Marşul triumfal din opera "Aida", Corul sclavilor din opera "Nabucco" şi Corul soldaţilor din "Faust".

În concertul în aer liber, care va începe la ora 21,00, orchestra, corul şi soliştii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Pentru prima oară în istoria evenimentului, Promenada va fi prezentată de doi artişti ai teatrului: tenorul Vlad Miriţă, care a reprezentat în anul 2008 România la Eurovision împreună cu Nicoleta Matei (Nico) şi prim-balerina Monica Petrică, ambii fiind şi cursanţi ai proiectului studiOpera.

Evenimentul se va desfăşura şi sub semnul proiectului european studiOpera, iniţiat de ONB în colaborare cu Accademia di Teatro alla Scala şi Svasta ICG România, mare parte dintre soliştii care îşi vor da concursul la Promenada Operei urmând cursuri de perfecţionare în cadrul acestui program.

Ediţia din acest an înseamnă şi o serie de surprize pentru publicul larg: două ecrane de proiecţie vor fi amplasate în faţa Operei, ele servind ca suport pentru filme de prezentare a Promenadei şi a proiectului studiOpera, care vor rula în fiecare seară până la eveniment.

De asemenea, vor fi amplasate două zone de fotografiere pentru publicul larg, ca o invitaţie la joacă în lumea operei, imagini ce vor fi afişate pe contul de Facebook studiOpera după eveniment, pentru a putea fi descărcate de spectatori.

Nu în ultimul rând, vor fi distribuite chestionare care urmăresc opinia publicului faţă de activităţile curente ale Operei, completarea acestora fiind răsplătită la final de organizatori prin mici cadouri-surpriză oferite de sponsorii JTI şi asociaţia Friends of Opera.

Dată fiind amploarea ediţiei din acest a Promenadei Operei, evenimentul va fi organizat cu sprijinul unei echipe de peste 20 de voluntari.

Mai bine de 5.000 de spectatori au participat anul trecut la cea de-a V-a ediţie a Promenadei Operei. Prima ediţie a avut loc pe 25 august 2007. De fiecare dată, pe esplanada teatrului s-au adunat mii de spectatori, dornici să guste din frumuseţea muzicii clasice. Preluând modelul manifestărilor de amploare realizate de instituţiile de gen din Europa - precum operele din Londra, Paris, Roma, Viena, Berlin, Madrid, Praga -, Opera Naţională Bucureşti a transformat acest eveniment într-unul tradiţional.

STIRI SIMILARE >>

Woody Allen si handicapul sau, de care rade Cate Blanchett
Sean Penn a strâns 1,3 milioane de euro pentru Haiti la Cannes
Starea lui George Michael s-a înrăutățit
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit muzicianul Charles Aznavour
Al treilea album postum cu piese înregistrate de Jimi Hendrix va fi lansat vineri
Cântăreaţa folk Joan Baez va reveni cu un nou album după o pauză discografică de zece ani
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-06-02 08:49:40','14635','3.231.226.13')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata