CD-ul cu muzica preferată a Regelui Mihai a fost lansat sâmbătă

24 Septembrie 2011 / Ora: 19:38
Tag-uri: "Muzica Regelui", CD, lansare, Regele Mihai
Iti place acest articol?  
 

"Muzica Regelui", un CD dedicat regelui Mihai, a fost prezentat în premieră astăzi, în Capitală, în prezenţa principesei Margareta şi a principelui Radu, dar şi a peste o sută de bucureşteni.


CD-ul cuprinde 15 melodii preferate ale fostului suveran, de la "Concertul pentru pian numărul 1" al lui Franz Liszt şi opusuri beethoveniene, până la 'Bolero' de Maurice Ravel sau tangourile interpretate de Boston Simphony Orchestra, şi este însoţit de o broşură cu poveşti despre cum a descoperit regele Mihai aceste compoziţii şi câteva scurte prezentări ale unor personalităţi marcante ale muzicii. Principesa Margareta şi principele Radu au declarat că acest disc reprezintă un cadou pentru regele Mihai cu ocazia aniversării a 90 de ani de viaţă.

 

În ceea ce priveşte preferinţele sale muzicale, principesa a amintit 'O mio bambino caro' şi 'Poema română'. Ea a spus că acum ascultă şi Elvis, Seal, Michael Jackson şi că îi plac şi Lady Gaga şi Amy Winehouse, iar dintre cântăreţii români îl preferă pe Smiley. CD-ul, lansat cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a regelui Mihai, este realizat de editura Curtea Veche Publishing în coproducţie cu Radio România şi costă 30 de lei. Discul este ilustrat cu singura fotografie care există cu regele Mihai cântând la pian. Principele Radu a anunţat că acest disc va fi urmat de volumul 'Anul Regelui', care va cuprinde fotografii şi texte despre cum arată o zi din viaţa fostului suveran.


'Muzica Regelui' reprezintă a doua iniţiativă a familiei Regale de a dezvălui publicului amănunte ce nu pot fi găsite în nicio carte de istorie. Prima dintre ele - 'Cartea Regală de bucate' -, semnată de principesa Margareta şi publicată în noiembrie anul trecut, s-a bucurat de un foarte mare succes, fiind cea mai bine vândută carte a anului 2010.

STIRI SIMILARE >>

Julio Iglesias a fost jefuit în Venezuela
Agenția Națională de Presă Agerpres aniversează 126 de ani de la înființare
Filmul "007: Coordonata Skyfall", în premieră pe marile ecrane româneşti, din 26 octombrie
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit muzicianul Charles Aznavour
Al treilea album postum cu piese înregistrate de Jimi Hendrix va fi lansat vineri
Cântăreaţa folk Joan Baez va reveni cu un nou album după o pauză discografică de zece ani
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-25 21:21:50','6583','3.227.240.143')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata