Cântăreaţa Dory Previn a murit

15 Februarie 2012 / Ora: 18:58
Tag-uri: a murit, Cântăreaţă, Dory Previn
Iti place acest articol?  
 

Cântăreaţa şi compozitoarea americană Dory Previn, nominalizată de trei ori la Oscar în calitate de coautoare a unor piese din filme din anii '60, a murit marţi la ferma ei din Southfield, în statul american Massachusetts, la vârsta de 86 de ani.

Dory Previn, născută Dorothy Veronica Langan, a colaborat cu fostul ei soţ, Andre Previn, la două piese nominalizate la Oscar din filmele "Two for the Seesaw" (1962) şi "Pepe" (1960). Tot cu acesta, a compus şi tema din "Valley of the Dolls" (1967).

Andre a părăsit-o pentru o relaţie cu Mia Farrow, cântăreaţa urmând o carieră solo în anii '70. Cele şase albume lansate în această perioadă au fost deosebit de personale. În piesa "Beware of Young Girls", de pe albumul "On My Way to Where", ea vorbeşte direct despre rolul actriţei Mia Farrow în destrămarea căsniciei ei.

Muzica pe care a compus-o Previn ar fi fost influenţată de o copilărie nefericită, divorţ şi instabilitate psihică. A avut o cădere nervoasă în 1965, fiind spitalizată pentru scurtă vreme.

S-a recăsătorit cu actorul canadian Joby Baker în 1984.

În 1983, a primit un premiu Emmy pentru versurile piesei principale de pe colona sonoră a producţiei de televiziune "Two of A Kind".

Jarvis Cocker, solistul trupei britanice Pulp, se numără printre muzicienii moderni care s-au inspirat din versurile pline de emoţie compuse de Previn.

STIRI SIMILARE >>

A murit artista japoneză Eiko Ishioka
Cântăreaţa Etta James a murit
Cântăreaţa Mălina Olinescu a murit în această dimineaţă. Prima ipoteză: sinuciderea
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

A murit muzicianul Charles Aznavour
Al treilea album postum cu piese înregistrate de Jimi Hendrix va fi lansat vineri
Cântăreaţa folk Joan Baez va reveni cu un nou album după o pauză discografică de zece ani
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-02 15:49:11','10055','3.236.98.25')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata