OTV, amendat cu 25.000 de lei pentru încălcări ale legislaţiei audiovizuale

22 Mai 2012 / Ora: 18:23
Tag-uri: încălcări, 25.000 de lei, amendă, campania electorală, CNA, legislaţia audiovizuală, OTV
Iti place acest articol?  
 

OTVPotrivit CNA, în weekend, la OTV a apărut atât Dan Diaconescu, în calitatea de reprezentant al unui partid politic şi al unor candidaţi, cât şi Sorin Ovidiu Bălan, candidat la Primăria Brăila.

De asemenea, în emisiuni electorale de la OTV a apărut steagul României, dar şi sigla partidului Dan Diaconescu, fapt interzis de legislaţia audiovizualului. De asemenea, postul a difuzat un sondaj fără a prezenta metodologia de realizare a lui şi data la care a fost realizat.

Totodată, Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, a remarcat faptul că Dan Diaconescu a dispărut de pe OTV joia trecută, iar duminică a reapărut la postul TV, în ciuda angajamentului luat de administratorul judiciar al societăţii Ocram Televiziune SRL, care este în insolvenţă.

"A apărut şi a dispărut, dar a apărut din nou. Ceea ce a spus administratorul nu se respectă. Dan Diaconescu a apărut duminică seară, în calitate de reprezentant al unui partid politic şi al unor candidaţi", a spus Onisei.

Dan Diaconescu nu a mai apărut joi seară la OTV, iar sub genericul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" a fost difuzat un program electoral, cu Cristinel Eftimie, candidatul PPDD la Primăria sectorului 6 din Bucureşti, urmat de un program realizat de Silviu Alupei, realizator al televiziunii.

Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL - societate aflată în insolvenţă -, a notificat pe 10 mai Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că emisiunea "Dan Diaconescu Direct" va fi scoasă din grila OTV, începând cu data de 17 mai, urmând să fie înlocuită cu un alt program. Administratorul special al SC Ocram Televiziune SRL, Diana Voiculescu, "se va asigura că toate emisiunile difuzate de postul de televiziune OTV vor respecta întocmai prevederile legale în materie, în caz contrar urmând ca administratorul judiciar să dispună scoaterea din grilă a emisiunilor" respective, se mai spunea în adresa transmisă CNA.

Pe de altă parte, Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa audiovizuală a OTV, a solicitat CNA prelungirea licenţei televiziunii, care urmează să expire pe 29 mai, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Consiliului.

Cererea de prelungire a licenţei OTV a fost depusă la CNA pe 9 mai, de Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, societatea aflându-se în insolvenţă.

În documentele depuse la CNA, dacă membrii Consiliului vor aproba prelungirea licenţei televiziunii după 29 mai, OTV promite să înlocuiască emisiunea "Dan Diaconescu Direct", prezentată de Dan Diaconescu - patronul televiziunii, cu emisiunea "Alupei în acţiune", prezentată de Silviu Alupei, realizator al postului.

În afară de noua emisiune "Alupei în acţiune", în documentaţia depusă la CNA nu mai apare nicio modificare referitoare la grila televiziunii. De asemenea, OTV vrea să îşi păstreze denumirea şi sigla actuală, se mai arată în documentele depuse la Consiliu.

Mihnea Dumitrache, de la Acsis Solv IPURL, a confirmat vineri, pentru MEDIAFAX, depunerea solicitării de prelungire a licenţei OTV. El a precizat că este prematură o discuţie despre expirarea licenţei OTV, întrucât Curtea de Apel Bucureşti a admis, pe 11 mai, solicitarea de suspendare a primei decizii a CNA de înjumătăţire a licenţei OTV (prin care licenţa OTV a fost înjumătăţită până la 28 septembrie 2012, n.r.).

CNA a înjumătăţit în mai multe rânduri licenţa OTV, pentru că televiziunea a difuzat publicitate electorală la Partidul Poporului Dan Diaconescu în afara perioadei de campanie, astfel că postul mai poate emite doar până la data de 29 mai. Şirul de sancţiuni de înjumătăţire a licenţei audiovizuale a OTV aplicate recent de CNA este fără precedent în istoria Consiliului.

În mod normal, licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013. Pe 27 martie 2012, însă, CNA a hotărât să o înjumătăţească până la data de 28 septembrie 2012.

În 10 aprilie 2012, CNA a decis din nou înjumătăţirea licenţei, pentru că Dan Diaconescu a continuat să îşi facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie 2012.

În urma celei mai recente decizii a CNA, de pe 24 aprilie, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite până pe 29 mai.

Prezent la şedinţa CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV şi realizator al emisiunii "Dan Diaconescu Direct", a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

"Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcţie în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide", a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. "Nu am nicio legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a spus Dan Diaconescu.

El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a "luptei" pe care o are cu Traian Băsescu, dar şi ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanţii unor partide politice.

Ulterior, OTV a anunţat CNA că a atacat în instanţă prima decizia de înjumătăţire a licenţei sale.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 11 mai, solicitarea OTV de suspendare a primei decizii a CNA de înjumătăţire a licenţei OTV (prin care licenţa OTV a fost înjumătăţită până la 28 septembrie 2012, n.r.), a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, avocatul OTV, Cătălin Fenechiu.

În schimb, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a precizat atunci pentru MEDIAFAX: "Este vorba doar de o suspendare a deciziei CNA şi nu de anularea ei. Aşteptăm motivarea instanţei pentru a face recurs în cel mai scurt timp. Oricum emisiunea care ridica cele mai multe probleme, respectiv emisiunea domnului Dan Diaconescu, va fi retrasă din grila postului începând cu data de 17 mai, aşa cum ne-a notificat administratorul judiciar al societăţii Ocram Televiziune SRL (societatea care deţine licenţa OTV, aflată în insolvenţă, n.r.). În continuare, o să ne judecăm pe fond, unde sperăm să obţinem o confirmare a deciziei CNA", a declarat Răsvan Popescu. a fost amendat cu 25.000 lei pentru mai multe încălcări ale legislaţiei audiovizuale în campanie, precum prezenţa steagului în emisiuni electorale, difuzarea unor sondaje fără a fi precizată metodologia, dar şi prezenţa lui Dan Diaconescu în calitate de reprezentat al propriului partid.

STIRI SIMILARE >>

Licenţa audiovizuală a OTV, redusă pentru a doua oară
CNA: OTV mai poate emite până la 28 septembrie 2012
Emisia OTV, întreruptă timp de 3 ore pentru publicitate politică
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Prestigioasa publicație "New York Daily News" a concediat jumătate din echipa de știri
Ziaristul Arkadi Babcenko, asasinat la Kiev
Trump e infatisat ca un porc in New York Magazine: Este coruptie, prostule!
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-27 09:52:47','12388','3.231.220.225')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata