National Geographic Channel, ameninţat de extremişti

18 Octombrie 2012 / Ora: 14:21
Tag-uri: ameninţat, extremişti, film, National Geographic Channel, Osama Bin Laden
Iti place acest articol?  
 

Securitatea sediului central din Washington DC al National Geographic Channel a fost întărită după ce reprezentanţii televiziunii au primit ameninţări de la extremiştii musulmani, ca urmare a deciziei canalului de a difuza un film despre moartea lui Osama Bin Laden.

National Geographic Channel a anunţat recent că va difuza filmul documentar "Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden" pe 4 noiembrie, cu doar două zile înaintea alegerilor prezidenţiale americane, din 6 noiembrie.

Ulterior, reprezentanţii National Geographic Channel au primit numeroase ameninţări din partea extremiştilor musulmani, fapt care i-a determinat să solicite întărirea protecţiei la sediul central al televiziunii din Washington DC.

Reprezentanţii National Geographic Channel au fost bombardaţi cu telefoane de ameninţare. De asemenea, pe bloguri, extremiştii musulmani au avertizat că toţi cei care vor difuza un film precum "Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden" vor avea probleme.

"Au fost transmise suficiente mesaje de ameninţare pentru ca reţeaua National Geographic Channel să fie în alertă cu privire la securitatea sa", a spus sursa citată, care a precizat, totodată, că în sediul central al National Geographic Channel lucrează 1.600 de persoane.

Un purtător de cuvânt al National Geographic Channel a declarat, însă, că televiziunea va difuza acest film, "indiferent ce s-ar întâmpla".

"Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden" este primul film despre operaţiunea în cadrul căreia Osama bin Laden a fost ucis. Preşedintele Barack Obama a autorizat personal această misiune a comandoului de elită al SEAL care l-a ucis pe liderul reţelei teroriste Al-Qaida pe 2 mai 2011, în ascunzătoarea acestuia din Abbottabad, Pakistan.

Filmul, care se centrează pe cel mai de succes moment din cariera politică a preşedintelui Obama, va avea premiera cu doar două zile înainte de alegerile prezidenţiale americane, fapt care a atras acuzaţii de partizanat şi la adresa National Geographic Channel, care a decis să programeze astfel documentarul.

Însă preşedintele National Geographic Channel, Howard T. Owens, a declarat pentru The Hollywood Reporter că programarea filmului nu are o motivaţie politică.

Howard T. Owens a precizat că premiera filmului pe 4 noiembrie a fost stabilită pentru a promova grila de toamnă a National Geographic Channel.

Totuşi, filmul "Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden" a fost produs de Harvey Weinstein, un susţinător important al lui Barack Obama.

Harvey Weinstein a organizat în august, pe proprietatea sa din Connecticut, o strângere de fonduri pentru Barack Obama, în cadrul unei cine, la care fiecare dintre cele 50 de persoane participante a trebuit să plătească o sumă de 35.800 de dolari. Weinstein a fost însoţit la acest eveniment de actriţa Anna Hathaway, de regizorul Aaron Sorkin şi de redactorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue, Anna Wintour.

Filmul va fi difuzat şi pe reţeaua americană de internet Netflix, la 24 de ore după premiera de la National Geographic Channel.

Printre filmele pe care le-a produs Harvey Weinstein se numără "Pacientul englez", "Artistul", "Luptătorul", "Discursul regelui". În 1999, a primit un premiu Oscar pentru filmul "Shakespeare îndrăgostit".

STIRI SIMILARE >>

TIFF aduce filmele la "Cinema în parc"
Jurnalistul Robert Turcescu a mărturisit că a fost ofițer acoperit
Baletul de Stat din Berlin vine la Bucureşti pe 23 februarie
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Prestigioasa publicație "New York Daily News" a concediat jumătate din echipa de știri
Ziaristul Arkadi Babcenko, asasinat la Kiev
Trump e infatisat ca un porc in New York Magazine: Este coruptie, prostule!
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-25 22:51:51','15759','3.227.240.143')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata