Google ameninţă că, dacă i se impune o taxă în Franţa, nu va mai indexa site-urile media franceze

19 Octombrie 2012 / Ora: 08:25
Tag-uri: Franţa, Google, taxă
Iti place acest articol?  
 

Compania americană de internet Google ameninţă, într-o adresă transmisă Guvernului francez, că nu va mai indexa site-urile de presă din Franţa, dacă va fi obligată să plătească o taxă dorită de publisherii francezi şi cu care este de acord şi ministrul Culturii din Franţa.

Publisherii francezi au cerut în luna septembrie Guvernului să elaboreze un proiect de lege prin care motoarele de căutare, precum Google, să le plătească o taxă "pe drepturi de autor" pentru folosirea indirectă a conţinutului de pe site-urile de presă franceze.

Compania Google "nu poate accepta" ca instaurarea unui astfel de drept să-i afecteze existenţa şi "se va vedea pusă în situaţia de a nu mai indexa site-urile franceze", a scris grupul într-o adresă transmisă la cabinetele mai multor ministere din Franţa.

O astfel de taxă impusă Google ar însemna ca motorul de căutare să plătească o anumită sumă pentru fiecare lecturare a unui articol către care sunt direcţionaţi internauţii.

Google spune că, direcţionând internauţii, furnizează patru miliarde de click-uri pe lună paginilor de internet deţinute de publisheri francezi.

Ministrul Culturii din Franţa, Aurélie Filippetti, s-a exprimat în favoarea acestui tip de taxă, supranumită şi "taxa Google", care ar putea fi aplicată motoarelor de căutare.

Din punctul de vedere al Google, o asemenea lege ar duce însă la limitarea accesului la informaţii, pentru că motorul de căutare va reduce numărul site-urile franceze indexate.

STIRI SIMILARE >>

Parcul Grădina Icoanei se transformă în week-end în Grădina cu Artişti
Angelina Jolie vrea ca ultimul ei film să dea de gândit comunităţii internaţionale
Fast&Furious 5, cel mai piratat film în 2011
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Prestigioasa publicație "New York Daily News" a concediat jumătate din echipa de știri
Ziaristul Arkadi Babcenko, asasinat la Kiev
Trump e infatisat ca un porc in New York Magazine: Este coruptie, prostule!
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-09-18 03:46:01','15768','35.172.100.232')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata