Directorul Agerpres scrie ambasadelor: Se cauta un birou de presa extins pentru PSD. Intre democratie si autoritarism sunt doar cativa pasi

17 Octombrie 2017 / Ora: 08:55
Tag-uri:
Iti place acest articol?  
 

Directorul general al Agerpres, Alexandru Ion Giboi, a trimis o scrisoare deschisa catre ambasade, in care atrage atentia ca, dupa ce Comisia de Cultura a Senatului a avizat favorabil proiectul care modifica Legea de functionare a Agerpres, se poate ajunge usor la autoritarism, agentia nationala de presa urmand sa ajunga "un birou de presa extins pentru partidul de guvernamant".

Alexandru Ion Giboi explica faptul ca, in forma actuala, legea limiteaza influenta politica asupra agentiei la numirea unui director general de catre prim ministrul in functie, o numire ce este urmata de catre un vot in Parlament. "Politizarea serioasa ar fi rezultatul noii legi, care va permite Parlamentului sa demita directorul general Agerpres dupa cum gasesc de cuviinta factorii politici decizionali, deoarece proiectul ce se afla la Parlament nu mentioneaza criterii profesionale ce pot servi drept baza a votului impotriva raportului de activitate", mai arata el. 

 

Citeste mai mult pe ziare.com

STIRI SIMILARE >>

Matt Damon şi Michael Douglas sunt amanţi într-un film despre pianistul Liberace
Yahoo! anunţă demisia lui Jerry Yang
Kate Middleton radia la prima întâlnire cu familia regală
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Sefa TVR chemata sa dea explicatii in Parlament
Două zile fără știri în Grecia
Daphne Caruana Galizia, jurnalista care a condus investigaţia Panama Papers în Malta, ucisă în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina sa
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2018-03-20 21:30:52','25978','54.224.28.203')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata