Preşedintele Walt Disney, Rich Ross, a demisionat

21 Aprilie 2012 / Ora: 14:03
Tag-uri: a demisionat, Rich Ross, Walt Disney
Iti place acest articol?  
 

Preşedintele studiourilor de film Walt Disney, Rich Ross, şi-a anunţat demisia, vineri, printr-un e-mail către angajaţi, după mai puţin de trei ani în care a deţinut această funcţie şi la scurt timp după lansarea producţiei "John Carter", un mare eşec în box office.

Rich Ross, numit preşedintele studiourilor Disney în octombrie 2009, a fost anterior preşedintele posturilor de televiziune Disney la nivel mondial, poziţie în care a avut succes, fiindu-i atribuită crearea unor francize ca "High School Musical" şi "Hannah Montana".

Nu a reuşit însă să obţină aceleaşi rezultate şi la şefia studiourilor de film, imputându-i-se o serie de decizii, cum ar fi creşterea bugetului filmului fantasy "John Carter", de la 200 de milioane de dolari la 250 de milioane de dolari. Lansat pe 9 martie în cinematografe, filmul a avut încasări de numai 269 de milioane de dolari la nivel mondial, studiourile suferind pierderi de 200 de milioane de dolari, potrivit variety.com.

Pe de altă parte, Ross a diminuat bugetul peliculei "The Lone Ranger", de la 250 la 215 milioane de dolari, şi a anulat producţia unui remake al filmului "20.000 de leghe sub mări/ 20,000 Leagues Under the Sea".

"Nu cred că rolul de preşedinte mi se mai potriveşte din punct de vedere profesional", le-a scris acesta angajaţilor de la Disney, în e-mail-ul în care şi-a anunţat demisia.

Rich Ross s-a angajat la Disney Channel în 1996 ca director executiv de programe şi producţie şi a fost promovat în funcţia de preşedinte al postului în 2004. În 2009, Bob Iger, preşedinte şi CEO al companiei Walt Disney, l-a numit la conducerea studiourilor de film.

O serie de nume din industrie sunt deja vehiculate ca posibili succesori ai lui Ross, printre care Kevin Feige, de la Marvel Studios, care a lansat francize de succes precum "Iron Man", "Thor", "Captain America", Stacey Snider, copreşedinte şi CEO la DreamWorks, şi producătorul Joe Roth, care a mai condus studiourile Walt Disney, între 1994 şi 2000 şi este în spatele unor producţii ca "Alice in Wonderland" şi "Oz: The Great and Powerful" şi "Maleficent", cu Angelina Jolie, cele două din urmă urmând a fi lansate, potrivit Variety.

Sean Bailey, care este în prezent responsabil de producţie la studiourile Walt Disney, ar putea fi de asemenea o variantă pentru ocuparea funcţiei de preşedinte. Deocamdată, Bailey şi Alan Bergman, responsabil de distribuţie, se vor ocupa de lansările programate pentru anul acesta şi pentru 2013.

STIRI SIMILARE >>

Jean-Marie Le Pen vrea daune de 1 milion de dolari de la Madonna
Brandusa Zaita Silvestru, Doamna teatrului de animatie, implineste 80 de ani
The Subways şi Dubioza Kolektiv, la Stufstock 2012
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Premiile Gopo 2019
Filmele "Roma" şi "The Favourite", marile câştigătoare la premiile BAFTA 2019
Numele regizorului „Bohemian Rhapsody”, înlăturat dintre nominalizaţi la BAFTA
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-25 23:01:21','11634','3.227.240.143')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata