Cineastul francez Robert Lamoureux a murit

30 Octombrie 2011 / Ora: 09:08
Tag-uri: Robert Lamoureux
Iti place acest articol?  
 

Cineastul francez Robert Lamoureux a decedat, sâmbătă, la vârsta de 91 de ani, potrivit unui anunţ al fiicei cunoscutului artist, France Lamoureux.

"Tata ne-a părăsit în această dimineaţă. El a intrat în comă alaltăieri, dar s-a trezit ieri. Am crezut că şi-a revenit, dar a intrat din nou în comă", a declarat France Lamoureux.

Robert Lamoureux suferea de melanom, "dar decesul lui nu a fost provocat de acest cancer", a precizat France Lamoureux.

Data ceremoniilor funerare nu a fost încă stabilită. El va fi înmormântat la Neauphles Le Vieux (în apropiere de Paris), alături de cea de-a doua sa soţie, Magali de Vendeuil.

Născut în 4 ianuarie 1920, Robert Lamoureux este cunoscut pentru activitatea sa ca actor, regizor, scenarist, dramaturg şi cântăreţ.

Robert Lamoureux a fost "regele" comediei franceze mai mult de o jumătate de secol, mai întâi din postura de interpret, iar apoi ca regizor de filme şi piese de teatru.

El a cunoscut consacrarea în anii 1970, datorită seriei de comedie "Compania a 7-a/ 7ème compagnie", a cărei acţiune se desfăşoară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi care îi are în rolurile principale pe Jean Lefebvre, Pierre Mondy şi Pierre Tornade.

Robert Lamoureux a jucat pentru ultima dată într-o piesă de teatru în 2000, în spectacolul "Si je peux me permettre". Ulterior, Robert Lamoureux s-a retras la reşedinţa lui din Boulogne-Billancourt, în apropiere de Paris, unde scria poeme.

 

STIRI SIMILARE >>

Actorul Emil Hossu a murit
Lady Gaga nu mai are voie să calce în China
Concertul Lady Gaga din Bucureşti se mută în Piaţa Constituţiei
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Premiile Gopo 2019
Filmele "Roma" şi "The Favourite", marile câştigătoare la premiile BAFTA 2019
Numele regizorului „Bohemian Rhapsody”, înlăturat dintre nominalizaţi la BAFTA
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-09 21:28:51','7441','34.239.167.74')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata