Scriitorul Mircea Cărtărescu, invitat la Festivalul Internaţional de Poezie de la Stockholm

17 Octombrie 2012 / Ora: 11:11
Tag-uri: Festivalul Internaţional de Poezie, Mircea Cărtărescu, Stockholm
Iti place acest articol?  
 

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost invitat să participe în calitate de oaspete de onoare la cea de a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie de la Stockholm, informează Eva Leonte, director adjunct al Institutului Cultural Român (ICR) Stockholm, într-un comunicat.

Mircea Cărtărescu este cunoscut publicului suedez atât ca poet, cât şi ca prozator, fiind prezent în traducere suedeză cu şase volume personale - patru dintre acestea editate exclusiv cu finanţare suedeză - precum şi cu selecţii în diverse antologii.

Cărţile scriitorului român se regăsesc de altfel în colecţia principalelor biblioteci din Suedia: astfel, Biblioteca Naţională (Regală) a Suediei, Biblioteca Nobel a Academiei Suedeze şi Biblioteca Municipală a oraşului Stockholm oferă cititorilor lor peste 50 de titluri ale autorului român în limbile suedeză, franceză, germană şi norvegiană, precum şi versiunile originale în limba română.

Mircea Cărtărescu a fost introdus în limba suedeză ca poet, în 1997, prin intermediul unei selecţii de versuri publicate în antologia "Corespondenţe lirice: poezie contemporană română şi suedeză", volum redactat şi tradus de Dan Shafran şi editat de Fundaţia Culturală Română.

Ulterior, noi selecţii din poezia lui Cărtărescu au apărut în antologiile "Noi corespondenţe lirice" (Editura Fundaţiei Culturale Române, 2002) şi "Om jag inte fĺr tala med nĺgon nu" (editura Tranan, 2011), precum şi în revista literară Lyrikvannen (2008). Tot în 2008 a apărut la editura Ellerstroms antologia de autor "En lycklig dag i mitt liv" ("O zi fericită din viaţa mea"), în traducerea lui Dan Shafran şi Lars-Inge Nilsson.

Cel mai prestigios dintre manifestările de gen din Suedia, Festivalul Internaţional de Poezie de la Stockholm, a fost fondat în 1997 şi este organizat de revista literară 10-tal.

Ediţia din acest an se desfăşoară între 16-18 octombrie, sub titulatura "Aurora boreală"

Institutul Cultural Român de la Stockholm a fost partener al festivalului în 2011.

STIRI SIMILARE >>

Războiul stelelor VII“ are un nou trailer
Cher revine cu un album şi un turneu în 2012
Un prânz în compania actriţei Eva Longoria, scos la licitaţie
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Două cărţi noi din universul "Harry Potter" vor fi publicate în octombrie
Pictorul Salvador Dali, exhumat după 28 de ani
Artă modernă. Un artist „clocește” ouă
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-03-28 19:13:49','15715','3.235.65.91')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata