Începe a 29-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură

21 Noiembrie 2012 / Ora: 09:11
Tag-uri: a 29-a ediţie, carte de învăţătură, Gaudeamus, Târguli Internaţional Gaudeamus
Iti place acest articol?  
 

Peste 650 de evenimente culturale, propuse de 370 de participanţi români şi 15 agenţi literari străini din şapte ţări europene şi Statele Unite ale Americii, vor fi organizate la cea de a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, care începe miercuri, la Romexpo.

Printre participanţi se vor număra edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii nonguvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci, care vor participa la mese rotunde, lansări de carte, prezentări de ofertă educaţională, sesiuni de autografe, întâlniri cu autori etc.

Târgul lansează în acest an o nouă secţiune, dedicată agenţilor literari care activează pe piaţa internaţională de carte, o oportunitate pentru autorii, editorii, dar şi traducătorii şi agenţii literari din România de a se întâlni faţă în faţă, la Bucureşti, cu reprezentanţi ai unor importante agenţii literare din Europa.

La Gaudeamus 2012 va fi iniţiat un proiect de readucere în atenţie a editurilor dispărute în ultimii ani din peisajul editorial românesc, care deţin încă, în mod direct sau prin reprezentanţi legali, un fond de carte comercializabil. Aceste edituri vor putea fi reprezentate de deţinătorii legali ai fondului lor de carte la un stand comun acordat cu titlu gratuit de organizatori.

Sub sloganul "Spune ce asculţi, ca să-ţi spun ce citeşti!", Gaudeamus va aduce la Bucureşti autori consacraţi, opere celebre ale lumii, mari edituri.

 

STIRI SIMILARE >>

Trecerea ICR sub controlul Senatului, adoptată tacit de plen
ROMÂNIA ALTFEL, prima colaborare TELENEWS - The Money Channel!
Horaţiu Mălăele a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Două cărţi noi din universul "Harry Potter" vor fi publicate în octombrie
Pictorul Salvador Dali, exhumat după 28 de ani
Artă modernă. Un artist „clocește” ouă
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-07-20 17:24:09','16617','54.162.151.77')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata