Viitorul SUV Porsche, Macan

10 Mai 2012 / Ora: 10:22
Tag-uri: Porsche Cayenne, Porsche Macan, SUV
Iti place acest articol?  
 

Jurnaliștii britanici de la AutoExpress au reușit să surprindă în trafic viitorul SUV Porsche. Asamblat pe acceași platformă cuAudi Q5, Macan pare un Cayenne intrat la apă.

Dezvoltarea proiectului Macan se află pe ultima sută de metri. Inginerii de la Porsche au început testele pe șosea, iar vehiculul pare gata de a intra în producția de serie. Conform celor de la AutoExpress, nou SUV Porsche este foarte asemănător actualului Cayenne dar are dimensiuni reduse și un plafon mai alungit care îi conferă o alură sportivă.

Deși utilizează aceeași platformă cu modelul Q5 al brandului Audi, Porsche Macan este ceva mai lat și va avea sub capotă motoare mai eficiente decât fratele său. Vârful de gamă va beneficia de un propulsor V6 de 3 litri care dezvoltă 345 CP și de impresionanta transmisie PDK. Acest ansamblu, împreună cu un bun coeficient aerodinamic ar putea imprima modelului o accelerație greu de găsit la un alt SUV. AutoExpress notează că viitorul Macan va puitea ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde. În afara acestui motor, inginerii mai au în plan amplasarea pe Macan a unoir motoare diesel precum și a unui hibrid.

Macan va fi produs în serie la uzina din Leipzig și va ajuta marca Porsche să atingă ținta de reducere a emisiilor de CO2 impusă de Comisia Europeană producătorilor auto. Prețul estimativ al variantei de bază ar trebui să fie în jurul a 40.000 de euro.

STIRI SIMILARE >>

Dacia va fi multicoloră de la anul
A treia generaţie Porsche Cayman, prezentată la Salon Auto de la Los Angeles
Ford Romania a inceput productia noului motor EcoBoost de 1,5 litri
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Seful RAR: ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani
Vanhawks Valour, prima bicicleta inteligentă din lume
Realizatorii Top Gear laudă Dacia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-20 19:23:41','12080','3.94.202.172')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata