Viitorul Ford Mondeo este gata pentru Paris Motor Show

19 Iulie 2012 / Ora: 08:18
Tag-uri: Ford Mondeo, Paris Motor Show
Iti place acest articol?  
 

În ciuda zvonurilor că Ford nu va putea prezenta viitorul Mondeo la expoziția auto de la Paris, modelul pare gata de a fi lansat pe piață.

Surpinsă în timpul unor teste desfășurate în Alpi, varianta europeană a americanului Fusion pare foarte aproape de lansarea pe piață. Asta în ciuda zvonurilor care arată că amânarea intrării în producție a vehiculului ar putea face imposibilă prezența lui la Paris Motor Show, în septembrie.

Cu câteva zile în urmă, un oficial al Ford Europa a declarat că „unele probleme legate de omologarea vehiculului pentru Europa şi stabilirea listei de specificaţii au amânat data de intrare în producție a noului Mondeo". Mașina ar fi trebuit să intre în producție la uzina din Genk în aprile 2013 însă noile coordonate par să indice luna luna iulie sau chiar august.

Cert este însă că viitorul Mondeo va avea trei variante de caroserie (4 uși, 5 uși și break) și o gamă de propulsoare care include actualele EcoBoost de 1.6 și 2.0 litri precum și dieselurile de 1.6 și 2.0 litri care sunt pe cale de a fi eficientizate. Deși există zvonuri și despre posibila echipare a modelului cu tracțiune integrală, asemeni vaiantei nord-americane, acest detaliu nu a fost confirmat de oficialii Ford. De asemenea, este posibilă apariția unui sistem hibrid de propulsie care îmbină motorul Duratec de 2.0 litri cu unul electric, ambele cuplate la o cutie CVT.

Noutatea absolută cu care va sosi în Europa noul Mondeo este sistemul airbag înglobat în centurile de siguranță. În cazul unei coliziuni, airbagul se poate extinde în doar 40 de milisecunde. În plus, grație acestui sistem, dezvoltat în special pentru pasagerii din spate, este creat un sprijin suplimentar pentru cap și gât chiar dacă persoana care poartă centura este peste sau sub înălțimea optimă.

STIRI SIMILARE >>

Noul SUV Mazda CX-5, disponibil în România din primăvară
Nu aveți cauciuri de iarnă, nu primiți banii pentru asigurare
România, pe locul 17 în UE la înmatriculări auto
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Seful RAR: ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani
Vanhawks Valour, prima bicicleta inteligentă din lume
Realizatorii Top Gear laudă Dacia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-25 13:30:41','13740','34.232.62.209')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata