Toyota şi Honda amână reluarea producţiei, Mazda îşi reia temporar activitatea

22 Martie 2011 / Ora: 12:02
Tag-uri: Honda, Japonia, Mazda, Toyota
Iti place acest articol?  
 

Producătorii japonezi de automobile Toyota şi Honda au anunţat că nu-şi vor relua producţia înainte de 26 martie, respectiv 27 martie, din cauza lipsei anumitor componente, relatează BBC.

Cele două companii şi-au încetat operaţiunile după ce Japonia a fost lovită de cutremur şi tsunami, analiştii estimând că fiecare zi deîncetare a producţiei înseamnă pagube de milioane de dolari pentru aceste firme.

Potrivit experţilor citaţi de BBC News, companiile sunt nevoite să aştepte până când fiecare furnizor de componente va atinge nivelul de producţie de dinaintea dezastrului, pentru asamblarea unei maşini fiind necesare mii de piese.
Aprovizionarea neîntreruptă cu energie electrică este una dintre condiţiile reluării producţiei la capacitate maximă, analiştii apreciind că va mai dura până la îndeplinirea acestei condiţii, având în vedere situaţia de la centrala Fukushima.

Pe de altă parte, Mazda Motor Corporation a anunţat că va relua temporar activitatea la fabricile din Hiroshima şi Hofu, începând de marţi, urmând să fie produse componente pentru fabricile din afara ţării şi componente de rezervă pentru export pe baza pieselor aflate în stocul propriu.

Reînceperea temporară a operaţiunilor nu va influenţa activităţile destinate refacerii zonelor afectate de cutremur, precizează Mazda, adăugând că o decizie privind reluarea producţiei la capacitate maximă, atât a componentelor, cât şi a autovehiculelor, va fi anunţată ulterior.
STIRI SIMILARE >>

Taxa auto va fi majorată cu 45-50%, de la 1 ianuarie
Dacia Duster, rezultat remarcabil la Pikes Peak - VIDEO
Taxa auto va fi din nou modificată, în două săptămâni
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Seful RAR: ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani
Vanhawks Valour, prima bicicleta inteligentă din lume
Realizatorii Top Gear laudă Dacia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-04-04 18:59:46','2857','35.175.121.230')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata