S-a deschis Salonul Auto de la Shanghai

19 Aprilie 2011 / Ora: 15:21
Tag-uri:
Iti place acest articol?  
 

Constructorii auto din întreaga lume au început, marţi, să-şi expună ultimele modele şi concept-cars la Salonul auto de la Shanghai, animaţi de dorinţa de a reuşi pe cea mai mare piaţă auto din lume, transmite AFP.

Apetitul publicului chinez pentru automobile pare a fi rămas intact, în pofida încetinirii ritmului de creştere a pieţei de la începutul acestui an, o dovadă în acest sens fiind prezenţa mai multor mii de jurnalişti în cele 13 săli de expoziţie ale Salonului.

Printre noutăţile prezentate se numără noua Beetle a celor de la Volkswagen, în timp ce gigantul american General Motors va prezenta Chevrolet Malibu şi Buick Envision, iar Citroen va prezenta DS5. În total, 19 modele sunt prezentate în premieră mondială, iar 75 vor fi lansate pe piaţa chineză, susţin organizatorii.

De la precedenta ediţie a Salonului auto de la Shanghai, care a avut loc în urmă cu doi ani, China a devansat SUA din punct de vedere al autovehiculelor vândute. În plus, între 2001 şi 2010, numărul autovehiculelor uşoare (turisme, vanuri şi camionete) vândute în China a crescut de la două milioane la 18 milioane, susţine analistul Michael Dunne. Vânzările au crescut şi anul trecut cu 32%, însă, în luna martie a acestui an, când au luat sfârşit măsurile guvernamentale de stimulare, s-a înregistrat o creştere cu doar 5%.

Peste 2.000 de constructori auto şi producători de componente sunt prezenţi la Shanghai, pe o suprafaţă expoziţională mai mare cu 35% comparativ cu ediţia din 2009. Organizatorii se aşteaptă la peste 700.000 de vizitatori în perioada în care Salonul îşi va deschide porţile pentru publicul larg, respectiv 23-28 aprilie.

Salonul auto de la Shanghai este primul eveniment din industria auto care se ţine după seismul şi tsunamiul ce au devastat nord-estul Japoniei în data de 11 martie, dezastrul afectând grav producţia de automobile în arhipleagul nipon, cu consecinţe pentru producţia mondială de automobile.
STIRI SIMILARE >>

Toyota recheamă 110.000 de vehicule la nivel mondial
Mercedes-Benz GL, SUV-ul limuzină
UE: Amenzile de circulaţie se vor aplica indiferent de statul din care provine şoferul
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Seful RAR: ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani
Vanhawks Valour, prima bicicleta inteligentă din lume
Realizatorii Top Gear laudă Dacia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-07-20 04:27:04','3485','54.162.151.77')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata