România, pe locul 17 în UE la înmatriculări auto

18 Octombrie 2011 / Ora: 12:36
Tag-uri: înmatriculări auto, auto, România, UE
Iti place acest articol?  
 

Piaţa auto românească s-a situat pe locul al 17-lea în UE, în stagnare, după numărul înmatriculărilor de autoturisme noi din primele nouă luni ale anului, când a scăzut cu 7,8%, însă a înregistrat în septembrie una dintre cele mai puternice creşteri din Europa.

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi din România a scăzut cu 7,8% în primele nouă luni ale anului, la 57.455 de unităţi, în timp ce, în luna septembrie, indicatorul a crescut cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 8.435 de maşini, potrivit datelor prezentate marţi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), publicate anterior pe plan local de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor.

Astfel, piaţa auto românească a înregistrat în septembrie a cincea creştere din UE, însă cele patru pieţe cu cele mai puternice evoluţii, Letonia, Lituania, Estonia şi, respectiv, Bulgaria au avut înmatriculări de sub 2.000 de autoturisme fiecare în perioada analizată.

După primele nouă luni ale anului trecut, piaţa autohtonă era tot pe locul al 17-lea în UE după numărul înmatriculărilor de autoturisme noi şi a încheiat 2010 pe locul 18.

România era, în 2007, la apogeul perioadei de expansiune economică, a opta piaţă auto din Europa. România este a 7-a ţară în UE ca populaţie şi ocupă penultima poziţie după venitul mediu pe locuitor, devansând Bulgaria.

STIRI SIMILARE >>

Ce maşini au cumpărat românii în acest an
Dacia Popster: Cum va arăta şi cât va costa FOTO
Ford B-Max produs în România a fost prezentat la Geneva
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Seful RAR: ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani
Vanhawks Valour, prima bicicleta inteligentă din lume
Realizatorii Top Gear laudă Dacia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-09 10:16:45','7106','34.239.167.74')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata