Pentru înmatricularea unei maşini noi veţi avea nevoie de un "certificat de conformitate"

18 Septembrie 2012 / Ora: 18:34
Tag-uri: înmatriculări, certioficat de conformitate, maşini noi, RAR
Iti place acest articol?  
 

Registrul Auto Român (RAR) a anunțat astăzi că, începând cu 1 ianuarie 2013, pentru înmatricularea unui vehicul nou persoanele fizice şi juridice vor fi obligate să prezinte un certificat de conformitate pentru a primi Cartea de Identitate a Vehiculului.

„RAR informează persoanele fizice şi juridice care vor achiziţiona vehicule noi, (aflate la prima inmatriculare) de la 1 ianuarie 2013, că nu li se va elibera «Cartea de Identitate», dacă, odată cu celelalte acte necesare, nu vor prezenta la RAR şi «Certificatul de Conformitate» al vehiculului în origina", menționează oficialii Registrului Auto Român.

Cu alte cuvinte, toate persoanele care vor cumpăra autoturisme noi trebuie să solicite comerciantului certificatul menţionat mai sus, dealer-ul având obligaţia să-l elibereze pe loc. Certificatul de Conformitate are rolul de a atesta că vehiculul este conform cu prevederile legislative în vigoare.

Conform RAR, „absenţa Certificatului de Conformitate, conduce în cele din urmă la imposibilitatea înmatriculării autoturismului.

Comercianţii trebuie să elibereze Certificatele de Conformitate (pe care le obţin de la producători) pentru toate vehiculele care deţin omologare CE de tip. În caz contrar, se fac responsabili de eventualele probleme cauzate cumpărătorilor, ce decurg din această situaţie.

Prezentarea la Registrul Auto Român a Certificatului de Conformitate CE în original este necesară pentru toate vehiculele noi (autovehicule, remorci, autovehicule cu 2 sau 3 roţi, cvadricicluri, tractoare agricole sau forestiere), cu excepţia, pentru o perioadă limitată, a unor autovehicule de transport marfă sau persoane şi remorci cu caracteristici speciale, sau a unor vehicule care nu au fost omologate comunitar (cum ar fi unele vehicule care provin din afara Uniunii Europene sau care au fost omologate naţional). Pentru informaţii în acest sens, nu ezitaţi să vă adresaţi societăţii de la care achiziţionaţi vehiculul.

Registrul Auto Român precizează că Certificatul de Conformitate este necesar şi în cazul vehiculelor noi care deţin omologare comunitară de tip şi care sunt achiziţionate individual din alte state. Documentul va fi, de asemenea, solicitat de la comerciant.

Pentru a fi siguri că măsura obţinerii Certificatelor de Conformitate va fi pusă în aplicare în termenul legal, fără a crea neplăceri cumpărătorilor de vehicule noi, Registrul Auto Român desfăşoară deja acţiuni de informare a producătorilor de vehicule, a reprezentanţilor acestora şi a comercianţilor de vehicule privind obligaţiile ce le revin.

STIRI SIMILARE >>

Ford relansează modelul Lincoln
Dacia a scumpit toate versiunele Duster. Vezi cât costă acum
Renault scoate Dusterul de 850 cai putere
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Seful RAR: ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani
Vanhawks Valour, prima bicicleta inteligentă din lume
Realizatorii Top Gear laudă Dacia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-23 09:14:20','15027','3.233.219.101')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata