Maşinile electrice se vor încărca wireless

03 Mai 2011 / Ora: 19:12
Tag-uri: Chevrolet Volt, General Motors, Powermat, wireless
Iti place acest articol?  
 

După ce General Motors împreună cu Powermat lucrează la un sistem de încărcare a bateriilor Chevroletului Volt prin sistem wireless, Toyota pregăteşte o tehnologie similară pentru modelele hibrid şi electrice.

Toyota a încheiat un parteneriat cu americanii de la Witricity pentru dezvoltarea unui sistem de reîncărcare wireless pentru bateriile maşinilor electrice şi hibrid. Transferul de energie fără contact este posibil datorită cuplajului inductiv şi rezonanţei. Japonezii spun că acest sistem este superior celui care se bazează pe inducţia magnetică al celor de la Chevrolet şi Powermat.

Gigantul american se gândeşte ca în viitor să dezvolte un sistem de încărcare a bateriilor pentru Chevrolet Volt. Maşina, aşezată pe nişte covoare speciale, se va încărca fără fir, doar prin inducţie magnetică.

General Motors va instala pe Chevrolet Volt compartimente speciale unde telefoanele mobile, playerele MP3 şi alte aparate electronice de mici dimensiuni, care se vor încărca wireless.

General Motors a cumpărat un pachet minoritar de acţiuni de la Powermat, companie care vinde sisteme de încărcare wireless pentru telefoane. Powermat vrea să implementeze sistemele wireless şi în aeroporturi, mall-uri, parcări şi alte locuri publice.

STIRI SIMILARE >>

Cum arată ultima maşină inventată de BMW VIDEO
General Motors mută producţia Opel de la Bochum şi Ellesmere Port în ţări care oferă costuri mai mici
Cea mai economica masina de serie din lume 1 litru/100 km FOTOGRAFII
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Seful RAR: ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani
Vanhawks Valour, prima bicicleta inteligentă din lume
Realizatorii Top Gear laudă Dacia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-27 08:45:45','3769','3.231.220.225')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata