General Motors mută producţia Opel de la Bochum şi Ellesmere Port în ţări care oferă costuri mai mici

26 Martie 2012 / Ora: 10:09
Tag-uri: Bochum, Ellesmere Port, General Motors, Opel
Iti place acest articol?  
 

Constructorul auto american General Motors (GM) şi-ar putea extinde capacitatea de producţie în state care oferă costuri reduse, închizând în acelaşi timp fabricile din Bochum, Germania, şi Ellesmere Port, Marea Britanie.

Dacă vânzările de autovehicule vor creşte, GM ar acoperi producţia suplimentară necesară cu maşini produse în ţări ca Polonia, Rusia, China, India, Mexic sau Brazilia.

GM vrea să crească exporturile din Mexic, Coreea de Sud şi China către Europa cu 300.000 de autovehicule până în anul 2016.

Directorul general al Opel, Karl-Friedrich Stracke, a declarat că exclude închiderea unor fabrici şi efectuarea de concedieri în viitorul apropiat, însă a notat că "nu există subiecte tabu" în privinţa măsurilor care ar putea fi luate de companie pentru a creşte profitabilitatea.

"Monitorizăm îndeaproape situaţia şi suntem în legătură cu managementul Opel", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului german al Economiei, care a subliniat comentariile anterioare ale şefului Opel, că grupul auto nu va închide nicio fabrică până la finele anului 2014.

Surse apropiate companiei au declarat că Opel ar putea închide două fabrici din Europa pentru a reduce capacitatea de producţie cu 30%, fiind vizate cel mai probabil unităţile de la Bochum şi Ellesmere Port.

STIRI SIMILARE >>

Nissan recheamă pentru reparaţii 600.000 de maşini cu probleme la sistemul de direcţie şi baterie
Dacia Popster: Cum va arăta şi cât va costa FOTO
Dacia Duster a mai câştigat un premiu: Maşina Anului 2011 Autobest
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Seful RAR: ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani
Vanhawks Valour, prima bicicleta inteligentă din lume
Realizatorii Top Gear laudă Dacia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-23 10:49:46','10983','3.233.219.101')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata