Cuplul Renault – Daimler are gemeni: Twingo City și smart fortwo

19 August 2012 / Ora: 09:13
Tag-uri: Daimler, Renault, smart fortwo, Twingo City
Iti place acest articol?  
 

Colaborarea francezilor de la Renault cu germanii de la Daimler este pe cale să dezvăluie rezultate concete. După frații vitregi Kangoo și Citan, în următorii ani vor ajunge pe piață alte două progenituri: Twingo City și smart fortwo.

Jurnaliștii francezi de la l'Argus au publicat câteva imagini cu propria lor interpretare a celor două modele purtând emblemele Renault și smart pe capotă. Dacă pentru varianta franceză este luat în calcul doar un motor termic alimentat cu benzină (0.9 TCe - 90 CP) care va fi împrumutat și germanilor, smartul va putea fi comandat și cu un diesel. Având în vedere dimensiunile și greutatea reduse, precum și „febra verde" care a cuprins toată industria auto jurnaliștii francezi consideră că este imposibil ca, la un moment dat, cei doi frați să nu împartă și un propulsor electric pe care Daimler îl testează de ceva timp. De asemenea, luând în calcul și o posibilă versiune Brabus a smart-ului, l'Argus se întreabă dacă nu va exista și un Twingo City Gordini.

Pentru a nu exista riscul canibalizării, cele două modele vor avea dotări și liste de preț complet diferite. Astfel, dacă a treia generație smart fortwo va costa cel puțin 9.900 de euro, micul Renault va avea un preț de bază de circa 8.000 de euro. Cel puțin acestea sunt estimările ziariștilor francezi. Nici datele de lansare pe piață nu sunt apropiate una de cealalată. Dacă modelul german va putea fi comandat începând din 2013, cel francez nu va ajunge la clienți mai devreme de 2015.

Este interesant de notat că, în timp ce viitorul smart fortwo va fi asamblat în Franța, la Hambach, Twingo City va fi produs altături de fratele său mai mare, Twingo, la uzina slovenă din Novo Mesto.

STIRI SIMILARE >>

Cum arată cel mai nou MINI, Paceman
Honda lansează primul său avion
Parada cu automobile de colectie, sambata in Bucuresti
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Seful RAR: ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani
Vanhawks Valour, prima bicicleta inteligentă din lume
Realizatorii Top Gear laudă Dacia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-06-19 10:22:52','14439','54.91.71.108')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata