Audi a încheiat preluarea Ducati

20 Iulie 2012 / Ora: 08:52
Tag-uri: Audi, Ducati, preluare
Iti place acest articol?  
 

Divizia premium a grupului Volkswagen, Audi, prin subsidiara sa Lamborghini, a finalizat preluarea Ducati Motor Holding S.p.A. Trei oficiali Audi vor face parte din consiliul de administrație al producătorului italian de motociclete.

La mai bine de patru ani de la prima „aluzie" a șefului grupului Volkswagen, Ferdinand Piech, în legătură cu achiziționarea „unui producător italian de motociclete", Audi a devenit oficial proprietarul Ducati și a inclus trei dintre reprezentanții săi în board-ul companiei. Rupert Stadler, CEO al Audi, Axel Strotbek, COO în aceeași companie, și Horst Glaser vor lua, începând de astăzi, decizii legate de viitorul Ducati. De asemenea, în consiliul de administrație au rămas toți managerii actuali ai producătorului italian. În schimb, CEO-ul Ducati, Gabriele Del Torchio, a fost cooptat în consiliul de administrație al Lamborghini.

Legendarul producător al bolizilor de două roți Monster, Diavel, Multistrada și Streetfighter, are 1.100 de angajați și a vânzut anul trecut 42.000 de motociclete obținând venituri de 480 de milioane de euro. Grație investiției de 860 de milioane de euro, grupul Volkswagen și-a extins portofoliul de modele și și-a adăugat încă un brand alături de Lamborghini, Bentley, Bugatti, Volkswagen, SEAT, Skoda, Scania și MAN. În curând, în acest club select de mărci va intra oficial și Porsche. Deocamdată, VW A deține 49,9% din Porsche însă și-a dat acordul pentru plata a 4,46 miliarde de euro, reprezentând contravaloarea pachetului de 50,1% din acțiuni rămas.

STIRI SIMILARE >>

Nemţii au făcut o maşină electrică la preţ de Logan
Primele imagini cu noul Logan
Aston Martin pregătește o mașină pentru celebrarea centenarului
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Seful RAR: ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani
Vanhawks Valour, prima bicicleta inteligentă din lume
Realizatorii Top Gear laudă Dacia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-09 10:47:53','13775','34.239.167.74')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata