60% din maşinile verificate de RAR în ultimele 3 luni au probleme

09 Iulie 2012 / Ora: 11:34
Tag-uri: 3 luni, 60% maşini, probleme, RAR, verificate
Iti place acest articol?  
 

Peste 59% din cele aproape 22.500 de vehicule verificate de Registrul Auto Român (RAR) în ultimele trei luni au fost declarate neconforme pentru că au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente.

Dintre autoturismele declarate neconforme, aproape jumătate au picat testul securităţii rutiere, având defecţiuni precum proasta funcţionare a farurilor şi semnalizării, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor din faţă şi spate sau defecţiuni ale sistemului de frânare.

De asemenea, 20,4% din autovehiculele neconforme sunt considerate de inspectorii RAR ca prezentând pericol iminent de accident. Acestea au sisteme de frânare ineficace, elemente componente ale sistemelor de frânare deteriorate sau mecanismul de direcţie într-o stare necorespunzătoare.

Din totalul vehiculelor oprite în trafic, în aproape 20% din cazuri s-a constatat depăşirea normelor maxime admise de poluare.

Aproape 2,4% dintre autoturismele verificate au avut probleme legate de identificare, iar 6% aveau nereguli din punct de vedere al inspecţiei tehnice periodice (ITP fals, ITP expirat, lipsă de acte).

Directorul general al RAR, George-Adrian Dincă, spune că rezultatele controalelor nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de defecţiuni. (C.V.)

STIRI SIMILARE >>

Toyota recheamă 110.000 de vehicule la nivel mondial
Şoferii vor primi contravenţiile în plic, acasă, chiar dacă au fost amendaţi în alt stat UE
Stocul de Ferrari în România pentru 2010 s-a epuizat
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Seful RAR: ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani
Vanhawks Valour, prima bicicleta inteligentă din lume
Realizatorii Top Gear laudă Dacia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-08-05 16:09:31','13505','3.228.220.31')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata