45 de piloţi la startul Raliului Sibiului

29 Iunie 2011 / Ora: 18:40
Tag-uri: Raliul Sibiului
Iti place acest articol?  
 

45 de piloţi se vor întrece, pe cei 119,6 kilometri de probe speciale, în Raliul Sibiului, primul raliu mixt, cu speciale pe macadam şi asfalt, din România. Traseul ediţiei din 2011 a fost verificat şi de Jean Francois Lienere, responsabilul competiţii clienţi al echipei Citroen Racing, echipa campionă mondială în Campionatul Mondial de Raliuri.

După etapele pe asfalt din competiţia internă, Raliul Sibiului deschide seria curselor pe macadam din România. Pe lista de start pentru ediţia din acest an, programată în perioada 7-9 iulie, sunt 45 de piloţi, dintre care unul concurează în Campionatul Naţional de Rally Sprint.

În 2011, aproape 20% din suprafaţa probelor speciale este asfalt, restul fiind macadam. Principala noutate o reprezintă o specială complet nouă, pe asfalt, care se va desfăşura vineri, în prima zi a raliului, pe noapte.

''Speciala Păltiniş, în urcare, va fi parcursă o singură dată, vineri seara, înaintea celebrei speciale Santa. Raliul Sibiului este, până acum, cel mai lung raliu din calendar şi sunt sigur că ediţia din acest an va fi una extrem de spectaculoasă şi că vom mai face un pas înainte spre obiectivul pe care ni l-am propus, acela de a înscrie Raliul Sibiului în Intercontinental Rally Challenge'', a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

În 2011, Citroen România şi Citroen Racing sunt parteneri oficiali ai raliului, iar Jean Francois Lienere, responsabilul competiţii clienţi al echipei Citroen Racing, a fost la Sibiu pentru a verifica probele speciale.

''Îmi plac raliurile pe macadam. Am găsit la Sibiu o combinaţie interesantă de probe speciale. Unele sunt mai rapide, altele sunt mai înguste şi foarte tehnice. Există şi două tipuri de suprafaţă: una mai moale şi una mai casantă, ceea ce este tipic pentru un raliu de macadam. Mi-au plăcut foarte mult probele speciale, mai ales că există şi o super specială în adevăratul sens al cuvântului. Sper ca piloţii din Citroen Racing Trophy să obţină rezultate la fel de bune ca până acum'', a spus Jean Francois Lienere care, împreună cu echipa Citroen Racing, va fi prezent şi la Raliul Sibiului.
STIRI SIMILARE >>

Atenţie la cauciucurile de iarnă!
Skoda a lansat modelul Rapid
Dacia a redus producţia modelului Sandero cu peste 50%
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Seful RAR: ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani
Vanhawks Valour, prima bicicleta inteligentă din lume
Realizatorii Top Gear laudă Dacia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-16 21:38:58','4956','35.170.75.58')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata